BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

TOTUL ESTE BINE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL MARAMUREȘEAN: Elevii din 19 școli din Maramureș vor începe nou an școlar fie printre muncitori, fie au fost relocați

Învățământul din Maramureș suferă! Și suferă în primul și primul rând elevii din Maramureș. Conducerea Inspectoratului Școlar Maramureș ne asigură totuși că noul an școlar va începe luni, 9 septembrie 2024, în condiții bune. Doar că www.vasiledale.ro și PLUS TV Maramureș au aflat că nu este tocmai așa: 19 unități de învățământ sunt în reabilitare iar lucrările nu sunt finalizate. Astfel, elevii au fost relocați în alte școli. Mai mult, au fost înființate clase care nu au spațiu unde să își desfășoare activitatea. Drept urmare elevii au fost relocați în alte unități școlare. Iar condițiile nu sunt așa cum ne-au asigurat cei de la ISJ Maramureș.

”Avem o situație la școala din Finteușu Mic, comuna Satulung. Aici lucrările nu sunt finalizate, avem șantier lucrările nu sunt finalizate și copiii merg la școală în trei schimburi. Acolo lucrările vor fi finalizate până în septembrie.

Aceeași situație și la Șomcuta Mare. Copiii vin de la ora 8.00, cu ore mai scurte și pauze mai mici. Învățământul primar se duce până la ora 14.00 iar gimnaziul vine la ora 14.00. Acolo sunt spre 500 de copii. Oare de 45 minute, pauze de 5 minute, dar se poate gestiona. Șantierul a început anul trecut și se va termina anul viitor.

Avem 19 școli care sunt în reabilitare totală sau parțială în județ, care au nevoie de relocarea copiilor. Avem la Botiza unde trebuia să finalizăm astăzi dar din cauza unui perete nu s-au terminat lucrările și mai dureaz două săptămâni. Am găsit soluții și i-am mutat pe copii într-o clădire a Primăriei pe schimbul 1 și schimbul 2. Avem la internat la Vișeu de Sus, avem la Școala nr. 4 Vișeu de Sus. Deci avem 19 școli care din cauza șantierelor trebuie să ne mișcăm și să reabilităm clădirile.

Dacă nu am facem șantiere ne-ați acuza că nu facem șantiere. Sunt trei luni în care nu poți face o școală nouă. Lucrările astea presupun investiții, presupun termene pentru că toate sunt pe fonduri europene. Pentru a lucra trebuie să închizi școala pentru că este vorba despre siguranța elevilor. Eu am propus primarului din Baia Mare să eliberăm o școală complet, să o reabilităm și apoi să o folosim ca școală tampon. Nu s-a realizat, noul primar a înțeles, ne concentrăm pe Școala Transilvania. Avem acolo 40 de săli. Pe viitor vom putea să o folosim, o să avem și linie de autobuz, și poliție școlară” ne-a declarat Mihai Pop, inspector general ISJ Maramureș.

CITEȘTE ȘI:

https://vasiledale.ro/2024/09/06/exclusiv-foto-totul-e-perfect-in-baia-mare-in-prima-zi-de-scoala-copiii-de-la-iorga-mutati-la-racovita-vor-invata-in-conditii-de-ev-mediu

https://vasiledale.ro/2024/09/06/scrisoare-deschisa-nota-nu-conteaza-la-colegiul-gheorghe-sincai-din-baia-mare

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Bătaie între mai mulţi tineri pe DN18B, în Berința – actualizare

Redactie

Foto: Impact între două autoturisme la Borşa. O victimă

Redactie

PETRECERI PESTE PETRECERI ÎN PANDEMIE: Botez la Petrova, zi de naştere la Strâmtura, „sparte” de poliţişti

Redactie

1 mesaj

A.K septembrie 7, 2024 at 10:53 am

Și cu toate astea, în iarnă vom vota în continuare partidul unic: pesedea peneleaua. Că doar atât știm, să facem ce ne zic ei, prin maxima îndepărtare de școală și inteligență. Partidul unic nu are nevoie de ingineri, profesori, doctori, nu vrea să gândim, partidul unic vrea “carne de tun” iar noi oile, ne conformăm de mai bine de 35 de ani. Proști mai suntem frate..

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.