Important

Vocea polițiștilor și vocea elevilor,de la Sărbătoarea Castanelor, au fost soluția

În cadrul evenimentului Sărbătoarea Castanelor, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș s-a alăturat inițiativei DAS Baia Mare, în scopul conștientizării pericolelor la care se expun copiii prin ignorarea sfaturilor părinților, încălcarea regulilor și lipsei de empatie.

Astfel, în cortul special amenajat, polițiștii s-au adresat elevilor, tinerilor și copiilor pentru conștientizarea riscurilor asociate consumului de substanțe interzise, comportamentelor violente și ignorării siguranței rutiere.
Cei mai mici s-au bucurat de “magia covorului rutier” din dotarea laboratorului auto de prevenire! Au învățat regulile de bază ale circulației, cum să traverseze strada în siguranță și semnificația principalelor semne de circulație. Prin jocuri și activități creative, aceștia au înțeles importanța respectării regulilor pentru propria lor siguranță.
Celor mai mari, deopotrivă elevi, părinți sau cadre didactice, le-au fost aduse în atenție pericolele consumului de substanțe interzise. Activitățile au constat în discuții libere în cadrul cărora au fost prezentate consecințele legale și de sănătate ale consumului de droguri. De asemenea, au fost împărtășite povești de viață reale, pentru a sublinia impactul negativ al consumului asupra persoanelor afectate.
Nu în ultimul rând a fost prezentată cea ai recentă Campanie a MAI“Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția!”.

Te-ar putea interesa si

FURTURI LA BOTIZA ŞI COLTĂU: Sălăjeancă prinsă de poliţişti după ce a sustras 100 de euro dintr-o locuinţă, doi tineri bănuiţi de comiterea unui furt au fost identificaţi

Vasile Dale

BILANŢ: Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de polițiștii maramureșeni în anul 2018

Vasile Dale

INFORMARE: Situația contestațiilor depuse / transmise de candidații din Maramureș privind primele rezultate înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.