BREAKING NEWSELECTORALEEveniment

Șoșoacă este victima propriilor inepții și aberații. Ciolacu cere CCR să prezinte motivele pentru care a interzis candidatura Dianei Şoşoacă

Premierul Marcel Ciolacu, candidat la alegerile prezidenţiale, cere Curţii Constituţionale să motiveze respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă, decizie anunţată ieri de CCR.

Marcel Ciolacu spune că în lipsa unei motivări adecvate se poate vorbi despre o vulnerabilitate a sistemului democratic în România.

Iată mesajul premierului Marcel Ciolacu:

„Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Șoșoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporționată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege și de a fi ales. Rolul principal al CCR este de a apăra candidații și dreptul lor de a fi aleși, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susține întotdeauna că funcțiile trebuie câștigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esența democrației. Sub aceste aspecte, consider că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea care a stat la baza acestei hotărâri și aceasta să conțină argumente legale și constituționale puternice. Altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România care va impune o discuție serioasă în societate cu privire la necesitatea unei ample reforme a Curții Constituționale”, a scris Ciolacu pe contul de socializare.

CCR a respins, sâmbătă seara, candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Judecătorii CCR au admis în şedinţa de sâmbătă contestațiile împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale, potrivit unui comunicat de presă.

Diana Șoșoacă, disperată după decizia CCR

Diana Șoșoacă a izbucnit după decizia Curții Constituționale care i-a invalidat candidatura la alegerile prezidențiale. Într-un live pe o rețea de socializare, aceasta a avut o reacție halucinantă împotriva evreilor, îndemnând la antisemitism.

„Nu pot să spun decât trăiască legiunea și Căpitanul care au fost omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum. Rușine tuturor”, a spus Diana Șoșoacă, într-un live susținut pe contul de socializare al prietenului său, Luis Lazarus.

Cine este femeia care a scos-o pe Șoșoacă din cursa prezidențială

Bellantoni a făcut parte din S.O.S. România până în vara acestui an. „În contestația depusă, au fost enumerate toate principiile care au fost încălcate de către președintele partidului S.O.S. România, Diana Iovanovici Sosoacă. Am menționat și faptul că semnăturile aduse la Biroul Electoral Central au fost în fals.

Biroul Electoral Central a decis că nu este de competența sa să le verifice, îndemnându-mă spre o instituție superioară, și anume Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde am depus deja plângere penală. De asemenea, sunt motivate în drept toate aceste lucruri pe care le-am scris în contestație, legate de atitudinea xenofobă, discriminatorie, de trădare de țară (…), de nerespectare a legii (…)

După ce a fost aleasă europarlamentar, Diana Iovanovici Șoșoacă a decis să-i alunge (din partid) pe toți președinții de filială care au avut un rezultat bun la alegerile locale și europarlamentare. Evident, m-am împotrivit acestei decizii și, mai ales, deciziei prin care i-a pus pe liste doar pe acei oameni care au plătit cu bani grei locurile pentru alegerile parlamentare.

Această luptă a mea dureză de mai bine de trei luni, timp în care am depus plângeri peste plângeri la DNA, DIICOT, la Direcția Antifraudă, Autoritatea Electorală Permanentă, la toate instituțiile statului care au această calitate, de a o cerceta. 

Vom face chiar o petiție în sensul acesta, pentru a i se ridica imunitatea europarlamentară. Pentru că Diana Iovanovici Șoșoacă și-a făcut un partid în vederea folosirii lui ca și persoană fizică”, a spus Bellantoni la Antena 3 CNN.

Ce au transmis celelalte parte

⁠PNL, USR și alții ca ei care atacă CCR ar trebui sa aibă minima decenta si sa priveasca in propria ograda inainte sa denunte asa-zise atentate la democratie. PNL, prin deputatul Alexandru Muraru, ar fi vrut scoaterea in afara legii AUR si a lui George Simion, pe motiv de legionarism; sau ar fi fost dispus sa faca o lege pentru un singur om…iar USR ramane acelasi partid al dublei masuri!

„Sunt candidatul PNL la Președinția României. Știu ce înseamnă să respecți deciziile CCR și să nu le comentez, indiferent ce opinie personală am. Recâștigarea încrederii în instituțiile statului român este una dintre prioritățile mele. Parcursul României în Uniunea Europeană și NATO reprezintă singura cauză corectă a poporului român. În asta cred! Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat. Finala prezidențială va fi decisă de români, nu prin jocuri de culise și compromiterea unor instituții. Românii vor ieși la vot, iar PSD nu va lua toata puterea politică și economică așa cum vrea acum””, a scris candidatul PNL Nicolae Ciucă, pe Facebook.

„Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida. Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică. De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative. Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor”, a scris candidatul USR, Elena Lasconi.

 „Mă aştept ca mâine sau zilele următoare şi noi să păţim acelaşi lucru. Orice român are dreptul constituțional de a candida şi de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept. Sistemul lui Werner vrea “stabilitate” cu orice preț. Să fiți conectați&alături” a scris candidatul AUR, George Simion pe facebook.

Te-ar putea interesa si

Bunica la Bacalaureat. S-a prezentat la „examenul maturităţii” după 24 de ani petrecuţi în străinătate

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Percheziţii de amploare la Vişeu de Sus. Mai multe persoane ridicate de mascaţi

Redactie

Depășirea limitelor legale de viteză sancționată de polițiștii din Ocna Șugatag

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.