BREAKING NEWSImportantTara Chioarului

ANUNȚ: Începerea implementării proiectului ”Creare și dezvoltarea parcului de specializare inteligentă Șomcuta Mare, județul Maramureș”

U.A.T. Județul Maramureș prin Consiliul Județean Maramureș, implementează în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. 39/30.05.2024, proiectul intitulat „Creare și dezvoltarea parcului de specializare inteligentă Șomcuta Mare, județul Maramureș”, cod SMIS alocat 301558, finanțat în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Autoritatea de Management pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027 este Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea parcului de specializare inteligentă Șomcuta Mare în vederea dezvoltării unui ecosistem economic bazat pe un puternic parteneriat între administrațiile publice, mediul privat și cel de cercetare-inovare, prin susținerea investițiilor în activități economice cu valoare adăugată mare, bazate pe tehnologii avansate, cu efecte directe și pozitive asupra dezvoltării durabile a economiei locale și regionale, precum și asupra creșterii gradului de competitivitate economică. Scopul Parcului de specializare inteligentă Șomcuta Mare va fi de a transforma ideile inovative și tehnice în produse și servicii cu valoare adăugată ridicată care pot aduce beneficii comunității, funcționând ca o platformă prin care vor fi identificate și selectate tehnologii noi, astfel că operatorii economici care se vor dezvolta în cadrul acestei platforme vor beneficia de facilități, servicii și nu în ultimul rând de un mediu dinamic pentru cercetare.

Obiective specifice:

– Crearea și operaționalizarea infrastructurii necesare unui parc de specializare inteligentă, pentru atragerea de investitori, respectiv drum carosabil (inclusiv de acces), piste biciclete, accese/trotuare, rețele edilitare (alimentare cu apa, canalizarea gaze naturale, electricitate), iluminat public până în 2026;

– Atragerea unui număr de minim 5 investiții bazate pe activități economice cu valoare adăugată mare și crearea de noi locuri de muncă până în 2030;

– Încurajarea inovării prin crearea a 4 parteneriate active în care sectorul privat și cel de cercetare-inovare pot colabora pentru crearea de produse și servicii noi, adaptate unor nevoi specializate, conferindu-le competitivitate economică pe plan național și internațional până în 2030.

Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între data de 30.05.2022 și 30.10.2026.

Valoarea totală a proiectului este de 33.144.911,82 lei, din care finanțare din FEDR 13.101.456,68 lei și contribuție națională 2.312.021,77 lei.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Date de contact: CONSILIUL JUDEŢEAN MARAMUREŞ

Adresa: Baia Mare, str. Gheorghe Șincai, nr. 46, telefon/fax: 0262 212 110

E-mail: [email protected]

Manager proiect: LAZĂR George – Arhitect Șef

E-mail: [email protected]

Investim în viitorul regiunii!

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan, candidatul PNL Maramureș la funcția de primar a municipiului: ”Baia Mare pe primul loc! Știm pentru ce muncim!”

Vasile Dale

AȚI VĂZUT-O? Minoră de 16 ani din Baia Mare, dispărută de acasă. A fost găsită (ACTUALIZARE)

Redactie

SCREENING TB: 12 comune maramureșene beneficiază de serviciile caravanei de testare gratuită a sănătății plămânilor și depistare activă a tuberculozei

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.