Eveniment

POLIȚIA RUTIERĂ: Două accidente în anchetă, dosare penale pentru conducere fără permis sau sub influența alcoolului

Poliţiştii rutieri, aflaţi ieri la datorie, au intervenit pentru soluţionarea a două accidente rutiere sesizate şi au întocmit dosare penale pentru infracţiunile de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice constatate. De asemenea, poliţiştii rutieri din Baia Mare şi Târgu Lăpuş au aplicat, pentru neregulile constatate, sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 15.000 de lei, au reţinut 13 permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare. 

BAIA SPRIE

În jurul orei 12.30, poliţiştii din Baia Sprie au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe strada Dragoş Vodă din oraş. Poliţiştii deplasaţi la locul faptei au constatat că un tânăr de 23 de ani din Cavnic, aflat la volanul unui autoturism, s-a angajat în depăşirea unei coloane de autovehicule, a pierdut controlul volanului şi s-a lovit de un parapet din beton. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat pe plafon.



Accidentul s-a soldat cu rănirea unei pasagere de 15 ani care, datorită leziunilor suferite a fost transportată la spital unde a rămas internată. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului.

I-A TĂIAT CALEA UN BMW: S-a izbit cu maşina de un podeţ din beton. Accident şi în Baia Mare (FOTO)

CAVNIC

Un alt accident de circulaţie s-a produs pe DJ109F. În urma sesizării prin SNUAU112, poliţiştii din Cavnic s-au deplasat pe strada Roata, unde era autoturismul implicat în producerea accidentului şi conducătorul acestuia, un bărbat de 64 de ani din Mireşu Mare.

Din verificările efectuate poliţiştii au constatat că bărbatul, care conducea autoturismul pe sensul de coborâre Budeşti – Şurdeşti, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului şi a intrat în zidul de piatră de pe marginea drumului. În urma impactului nicio persoană nu a fost rănită.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa alcoolului. Acesta a fost condus la spitalul din Cavnic unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

De asemenea, poliţiştii cercetează un tânăr de 20 de ani din Baia Mare şi un bărbat de 39 de ani din Satulung care au condus autoturisme pe drumurile publice chiar dacă nu deţin permis de conducere şi un bărbat de 42 de ani din Livada care s-a deplasat cu autoturismul pe raza municipiului Baia Mare chiar dacă se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şi în acest week-end poliţiştii rutieri vor fi la datorie pentru supravegherea şi fluidizarea traficului rutier şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Te-ar putea interesa si

ACUZE GRAVE /ACTUALIZARE: Polițist rutier din Sighet, acuzat că a falsificat probele de la fața locului unui accident mortal petrecut la Bârsana pentru a o scăpa pe cumnata sa. Ce spune IPJ (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

PREMIERĂ PENTRU POMPIERII MARAMUREŞENI: Castor salvat dintr-un laţ la Gârdani (FOTO)

Redactie

FOTO: Acoperiş în flăcări în satul Tisa

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult