EvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

SE STRÂNGE LAȚUL: Pădurar și brigadier de la Ocolul Silvic Dragomirești trimiși în judecată de procurorii maramureșeni

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor TOMOIAGĂ GRIGORE, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la tăiere ilegală de arbori şi participaţie improprie la furt de arbori şi IUGA VASILE TEODOR, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:



În perioada 22-27  mai 2017, inculpatul Tomoiagă Grigore, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dragomireşti, i-a determinat pe numiţii C.G. şi T.G. să taie fără drept un număr de 67 de arbori de esenţă răşinoasă din pădurea proprietatea privată a persoanelor vătămate B.V.D. şi B.I.

În data de 29 mai 2017, i-a determinat pe numiţii T.G.M. şi C.I.F. să sustragă materialul lemnos care a fost încărcat într-un camion, fiind surprinşi de persoanele vătămate. În această împrejurare a izbucnit un conflict în urma căruia persoanele vătămate au procedat la dezarmarea inculpatului Tomoiagă Grigore.

În data de 30 mai 2017, inculpatul Iuga Vasile Teodor, brigadier în cadrul Ocolului Silvic Dragomireşti, a întocmit un raport în care a consemnat aspecte nereale cu privire la evenimentul din data de 29 mai 2017, raport ce a fost înregistrat la Direcţia Silvică Maramureş.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vişeu de Sus.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Exlusiv: „Cuibul de viespi” de la Ocolul Silvic Tg Lapus a fost destramat. 6 suspecti au primit arest preventiv

PERCHEZIȚII: Șapte persoane reținute în urma unui descinderi la sediile ocoalelor silvice din Maramureș. Prejudiciul este de 2 milioane lei

Te-ar putea interesa si

SCANDALOS: ÎN CLUJ NAPOCA SE POATE, ÎN BAIA MARE E ALTĂ LEGE – Președintele CJ Maramureș și primarul din Baia Mare fără mască de protecție în biserică la o cununie cu peste 16 persoane

Vasile Dale

FOTO: AJVPS Maramureş derulează o anchetă internă în cazul urşilor împuşcaţi la Izvoare

Redactie

FURTUNĂ ÎN MARAMUREȘ: Copaci rupți, străzi și curți inundate, drumuri blocate, stâlpi și fire de curent rupte (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult