Panica joi seara pe trenul IR 1642 Baia Mare – Bucuresti. In jurul orei 21, mecanicul a observat un fum gros care iese din spatele locomotivei si a oprit in halta Galgau care se afla in imediata apropiere.

Cei aproape 200 de calatori au fost evacuati, deoarece fumul a reusit sa patrunda in vagonul cuseta, primul de langa locomotiva.

In urma apelului la 112, la fata locului s-au deplasat de urgenta doua autospeciale de stingere ale pompierilor din Ileanda, care au lichidat in scurt timp incendiul. Acesta s-a manifestat la un compresor electric, care cel mai probabil s-a defectat in urma unui scurt circuit sau a supraincalzirii.

Pompierii au reusit sa evite extinderea focului la vagoane, dar oamenii au fost nevoiti sa astepte pe peron pana la finalizarea interventiei. Cum locomotiva a suferit avarii si nu a mai putut fi pornita, trenul a ramas nemiscat timp de mai bine de doua ore, pana cand o alta locomotiva a fost trimisa de la Dej.

In urma incidentului, traficul feroviar nu a fost afectat, deoarece garniturile care au trecut prin halta Galgau au putut circula pe o alta linie.

sursa: Dejeanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.