Eveniment

UN OM RESPONSABIL: Doar câteva momente i-au trebuit unui băimărean să prindă un minor care încerca să sustragă acumulatorii electrici ai unei autoutilitare

Eficienţa muncii de poliţie se realizează de multe ori în parteneriat cu cetăţenii activi şi implicaţi, cu cei cărora le pasă de viaţa semenilor şi de bunurile acestora. La doar o zi de la demararea campaniei SUNT UN OM RESPONSABIL, iniţiată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Maramureş, realitatea vine să confirme că “împreună suntem mai puternici”.

Doar câteva momente i-au trebuit unui băimărean să prindă un tânăr care încerca să sustragă acumulatorii electrici ai unei autoutilitare.

Totul s-a petrecut azi noapte, în jurul orei 23.35, pe strada Vasile Alecsandri din Baia Mare. În momentul în care băimăreanul a observat că doi tineri au forţat clemele cutiei unei autoutilitare, cu intenţia de a sustrage acumulatorii, a luat atitudine. A reuşit să-l prindă pe unul dintre ei şi a sesizat de îndată poliţia prin SNUAU 112.

Deplasat de urgenţă la faţa locului, un echipaj de ordine şi siguranţă publică l-a identificat pe tânărul reţinut: un băimărean de 13 ani.

Totodată, în urma investigaţiilor, poliţiştii au reuşit să-l identifice şi pe cel de-al doilea tânăr, care reuşise să fugă, băimărean de 16 ani. Cei doi sunt acum cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

Ca să intervii atunci când observi comiterea unor infracţiuni ai nevoie de curaj şi ambiţie, de empatie şi implicare, dar mai ales de spirit civic dezvoltat. Şi toate aceste calităţi nu au un preţ, nu se pot cumpăra.

Prin gestul de moralitate, implicarea şi interesul manifestat faţă de bunurile unui necunoscut, băimăreanul a oferit o adevărată lecţie. Poliţiştii maramureşeni îi apreciază pe cei care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii şi vin astfel în sprijinul oamenilor legii. În semn de apreciere, acesta va primi din partea conducerii inspectoratului de poliţie o diplomă de mulţumire.

Poliţia este mereu la datorie! Sesizaţi 112 de fiecare dată când sunteţi martorii unei infracţiuni! Nu interveniţi dacă consideraţi că vă este pusă în pericol viaţa şi integritatea corporală, însă încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente şi detalii ale autorilor! Aceste aspecte sunt de un real folos poliţiştilor care investighează cazul. Neimplicarea comunităţii protejează infractorii, a căror victimă puteţi fi oricând şi dumneavoastră!

Te-ar putea interesa si

PIROMANUL DIN NISTRU a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. A incendiat 13 garaje iar un pompier a fost rănit

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO/VIDEO – Alertă maximă în Maramureș. Femeie acroșată mortal de o mașină la Bogdan Vodă. Șoferul a fugit, maşina a fost găsită abandonată de elicopterul MAI

Vasile Dale

IMPACT LA BUŞAG: O maşină a ajuns în şanţ, în urma coliziunii cu un autotren (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.