Tara Lapusului

CIVISM LA TÂRGU LĂPUŞ: Cinci instituţii implicate în campania „Sunt un om responsabil”

În orice domeniu de activitate, fie că e vorba de sănătate, educație sau siguranță publică, toată lumea e de acord că prevenția este mai puțin costisitoare decât tratamentul sau combaterea. Parte a activității de prevenire, organizarea unor întâlniri directe cu cetățenii ocupă un loc prioritar pe agenda fiecărei instituții publice responsabile care conștientizează importanța comunicării în optimizarea parteneriatului cu cetățenii.

Cu toate că poate părea desuet, în aceste vremuri, să promovezi valori precum cinstea, corectitudinea, responsabilitatea și implicarea, cinci instituții județene ale Ministerului Afacerilor Interne și-au dat mâna pentru a transmite împreună mesajul campaniei de promovare a implicării civice.

Polițiștii de frontieră maramureșeni, jandarmii, specialiștii Serviciului Județean Anticorupție și cei de la antidrog s-au alăturat poliției în demersul de popularizare a comportamentelor responsabile social, a bunului-simț și a implicării.

Cu atât mai mult sunt de apreciat managerii acelor instituții sau societăți comerciale care înțeleg să faciliteze dialogul între angajați și autorități, să se preocupe de educarea în domeniul preventiv, permițându-le angajaţilor accesul la informațiile oferite de instituțiile responsabile cu ordinea și siguranța publică. Astfel de oportunități contribuie la consolidarea încrederii în instituțiile de ordine publică și implicit la sporirea sentimentului de siguranță.

Azi, 31 iulie, Campania SUNT UN OM RESPONSABIL a ajuns la Târgu Lăpuș, la o comunitate însemnată numeric din localitate. Din cele cinci instituții implicate în campanie, trei au fost prezente la întâlnirea cu angajații unei fabrici de mobilă: Inspectoratul de Poliție, Serviciul Județean Anticorupție și Centrul de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Maramureș.

Întâlnirile cu cetățenii vor continua pe toată durata campaniei.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită la Cupşeni

Redactie

TÂRGU LĂPUŞ / ACTUALIZARE : O ploaie torenţială a inundat centrul oraşului şi grădinile oamenilor (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

UMANITAR – O cățelușă cu doi pui au fost salvați, dar au nevoie de o familie adoptivă (foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.