Maramuresul Istoric

LA FRONTIERA DE NORD: Focuri de armă trase de poliţiştii de frontieră în Valea Vişeului, pentru oprirea contrabandiştilor

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 5.400 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană, marfă ce urma sa ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În data de 24.08.2018, în jurul orei 01.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au observat, pe raza localității Valea Vișeului, mai multe persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se, înot, pe teritoriul statului vecin.

În urma cercetării zonei au fost descoperite opt colete care conțineau cantitate de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 de lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și a documentării întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în apropierea liniei de frontieră, două colete cu țigări de proveniență ucraineană, care conțineau 1.400 pachete țigări.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 16.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Te-ar putea interesa si

BOGDAN VODĂ: Articole pirotehnice indisponibilizate de polițiști (foto)

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: AVEM MOMENTUL LIVE AL AVALANȘEI – Proprietarul unui restaurant din Tarnów, Polonia, a murit. Alți doi turiști polonezi au scăpat cu viață

Vasile Dale

Adrian Nicolae Filip, candidatul PUSL la Primăria Vişeu de Sus

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.