Maramuresul IstoricRecomandate

SIGHETU MARMAŢIEI: Bătrân paralizat, abandonat și lăsat să îl mănânce viermii de viu (FOTO)

Imagini șocante, pe care nu credeai că le mai poți vedea în secolul XXI, totuși apar în continuare. Redacția Sighet 247 a fost contactată telefonic pentru a interveni la un caz social deosebit de grav în după-amiaza zilei de 20 septembrie a.c.

Un bătrân paralizat a fost lăsat pur și simplu să zacă într-un pat din locuința sa, situată pe strada Avram Iancu.

O vecină care ne-a chemat să vedem cu ce putem ajuta, ne-a povestit că bătrânul are o soție alcoolică și total dezinteresată de soarta acestuia. Tot vecina în cauză, fără a avea vreun grad de rudenie sau vreo obligație, este singura ce se mai îngrijește de bătrân, hrănindu-l și schimbându-l din când în când. „Domnule Iuga, credeți-mă că și eu am o vârstă și nu mai pot face această muncă. Pe familie nu o interesează aproape deloc de soarta lui. Săptămâna trecută am chemat salvarea, a venit și l-a dus la Spital, iar după două zile l-au adus înapoi. Singură chiar nu mai pot face nimic pentru acesta”, ne-a explicat vecina bătrânului.

„Intrând în camera întunecată, un miros pestilențial imposibil de descris în cuvinte ne-a izbit dintr-o dată. L-am zărit pe bătrân zăcând în pat, fiind doar piele și os. Nu cred că are mai mult de 40 de kilograme acest bătrân amărât și abandonat de familie. Asemenea imagini nu am văzut decât în filmările de la Auschwitz. Pe spate omul era plin de răni puroinde și sângerânde, plin de viermi care îl mâncau de viu. În mai multe locuri pielea era roasă complet, fiind complet expuse oasele, arăta ca la un schelet ambulant”, descrie cele văzute Iuga Nicolae, redactor șef Sighet 247.

Am sunat imediat la 112 și am solicitat o ambulanță, care a sosit în foarte scurt timp. Echipajul SAJ l-a ridicat pe bătrân și l-a transportat la Spitalul municipal Sighet. Ne-am deplasat și noi la Spital, de unde am aflat de la medici că starea de sănătate este foarte gravă, fiind decompensat total, deshidratat și subnutrit. Deși era sub tratament medicamentos, se pare că nu îi administra nimeni medicația. Medicii de la UPU Sighet sunt foarte rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale bătrânului.

Contactat telefonic, directorul Direcției de Asistență Socială Sighet, dl. Marius Volcovinschi, a declarat pentru Sighet 247 că luni se va dispune o efectuare în teren și a situației pacientului și se va încerca găsirea unor soluții pentru cazarea acestuia într-un cămin de bătrâni.

Opriș Viorica, reprezentantă a Asociației „Suntem Vocea Lor” ne-a declarat că au discutat cu conducerea Căminului de bătrâni din Dumbrava și, dacă bătrânul va trăi, va fi admis pentru cazare acolo.

Preluare text şi foto Sighet 247

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Accident pe bd. Independenţei, o persoană încarcerată – actualizare

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Impact violent soldat cu rănirea unui copilaș de doi anișori în intersecția DN18 Tăuții de Sus cu Satu Nou de Sus (actualizare)

Vasile Dale

PERCHEZIȚII DOMICILIARE: Arme de vânătoare, revolver, cartușe, coarne de cerb, copite de căprior, descoperite la Vişeu de Sus – foto

Redactie

1 mesaj

mo septembrie 21, 2019 at 5:18 pm

Pai si cadrele medicale nu au obligatia de a anunta alte institutii(asistenta sociala, politie…) cand constata astfel de cazuri?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.