Eveniment

INFRACŢIUNI RUTIERE: Dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului, minor prins la volan, sancţiuni pentru neutilizarea centurii de siguranţă

Pe tot parcursul acestui week-end poliţiştii rutieri din Sighetu Marmaţiei au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În cadrul activităţilor desfăşurate, aceştia au depistat trei persoane care au pus în pericol siguranţa pe drumurile publice, conducând autoturisme în stare de ebrietate.

Sâmbătă după-amiaza poliţiştii dinSighetu Marmaţiei au intervenit, pe D.J.186, după ce au fost sesizaţi prin SNAUAU 112 despre faptul că un autoturism se deplasează haotic dinspre Bârsana spre Sighetu Marmaţiei. În momentul în care a fost depistat de poliţişti autoturismul era oprit pe raza localităţii Onceşti. Verificările poliţiştilor au relevat că autoturismul a fost condus de un clujean de 37 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentraţie de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Recordul de alcool la volan aparţine unui sighetean de 45 de ani. Acesta a fost depistat de poliţişti ieri după-amiază, în timp ce conducea un autoturism pe strada Geroge Coşbuc din municipiu. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge.

Azi-noapte, la ora 00.40, poliţiştii au depistat un tânăr de 28 de ani, din Hoteni, care conducea pe strada Făget din Sighetu Marmaţiei, cu o alcoolemie de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

SIGURANŢA PE DRUMURILE PUBLICE – prioritate a poliţiştilor

Acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere pe D.N.18 ŞI D.N. 19 – pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, dar şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun atunci când comit nereguli au acţionat ieri, 10 noiembrie, poliţiştii Secției 6 Poliţie Rurală Sarasău.

Între orele 08.00 – 17.00 poliţiştii au oprit pentru verificări 50 de autoturisme conduse pe D.N. 18, D.N. 19 şi D.J. 185 Rona de Sus – Remeți. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 5 500 de lei. Totodată, a fost reţinut un certificat de înmatriculare şi a fost ridicat un set de plăcuţe de înmatriculare.

Baia Sprie – pe tot parcursul zilei de sâmbătă, poliţiştii din Baia Sprie au fost prezenţi pe drumurile publice pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie sau rănirea unor persoane.
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5800 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus reţinerea a două permise de conducere, retragerea unui certificat de înmatriculare şi ridicarea unui set de plăcuţe de înmatriculare.
Totodată poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările faţă de un tânăr de 21 de ani, din Cavnic, care conducea pe strada Ignişului din Baia Sprie, chiar dacă nu deţine permis de conducere. De asemenea, verificările poliţiştilor au relevat că valabilitatea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare ale autoturismului condus era expirată.

Tânăr de 17 ani, din Moisei, depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe drumul public

Duminică dimineaţa, la ora 04,25, poliţiştii din Borșa au oprit pentru verificări un autoturism condus pe strada Dragoș Vodă din oraş. La volan a fost identificat un tânăr de 17 ani, din Moisei, iar în calitate de pasageri în autoturism se aflau alţi doi minori.
Întrucât tânărul care a condus autoturismul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri legale.

La Ţicău, un tânăr, care a condus un autoturism fără a deţine permis, a provocat un accident de circulaţie. Sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, poliţiştii au intervenit la accidentul sesizat telefonic. La faţa locului s-a constatat că tânărul de 19 ani, din localitate, care conducea un autoturism, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a direcției sale de mers și s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului. În urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Te-ar putea interesa si

DJ187: Un bărbat din Poienile de Sub Munte în ”comă alcoolică” prins în trafic la volan. Avea 1,34 mg/l în etilotest

Vasile Dale

EXCLUSIV: Urmărire cu focuri de armă prin BORȘA – Polițiștii au scos pistoalele și au tras trei focuri de armă pentru că nu a oprit la semnale. Agresiuni și amenințări într-un fond de vânătoare (actualizare)

Vasile Dale

ÎNCEPE IMUNIZAREA: 210 doze de vaccin ajung în Maramureş. Cadre medicale de la Spitalul TBC sunt primii vaccinaţi împotriva COVID-19

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.