EvenimentNational

SCHIMBĂRILE CODULUI RUTIER DIN 2020: Vorbești la telefon, adio permis pentru 30 de zile

Din acest an intră în vigoare mai multe noi reglementări ale Codului Rutier, care prevăd condiții mai dure pentru obținerea permisului de conducere, dar și pedepse mai drastice.

Astfel, de la 1 iulie 2020, nu vor mai putea să obține permis de conducere persoanele care nu au absolvit cel puțin 10 clase.

În același timp, persoanele în vârstă care au deja permis și vor să mai conducă în continuare vor trebui să își facă mai des controalele medicale.Șoferii care folosesc telefonul la volan vor fi și ei afectați de schimbările codului rutier. Din 2020, persoanele care vor fi prinse de polițiști în timp ce conduc cu telefonul la ureche se vor alege cu permisul suspendat pentru 30 de zile.

Tot la 1 ianuarie crește și punctul de amendă, de la 145 de lei la 223 lei.

Pe de altă parte, amenzile contravenționale pentru bicicliști scad de la șase-opt puncte-amendă la patru-cinci. Asta înseamnă că dacă până acum amenzile aplicate bicicliștilor erau cuprinse între 870 și 1.160 de lei, conform noilor reglementări privind schimbarea clasei de sancțiuni, acestea sunt de-acum cuprinse între 580 și 725 de lei.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: FOTO EXCLUSIV – Un bărbat de 38 ani a căzut cu parapanta în zona Fânațe – Cernești

Vasile Dale

ACCIDENTUL DE IERI DIN FAȚA PRIMĂRIEI BAIA MARE: Șoferul taximetrului este în comă. Ce declară celălalt șofer implicat (VIDEO)

Vasile Dale

FOTO: Tânăr de 20 de ani, înecat în balastiera de la Ciuperceni

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult