BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

PREMIERĂ: Falsul medic stomatolog pus în libertate sub control judiciar. Sechestru pe ”cabinet”

După ce polițiștii maramureșeni au reținut-o pe 24 de ore falsul medic stomatolog a fost pus în libertate sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Totodată s-a dispus punerea sub sechestru a imobilului în care își desfășura activitatea ilegală dar și asupra aparaturii care o folosea.

Este vorba despre o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani care era tehniciar dentar, însă susținea că este medic stomatolog.

Să mai spunem și că nu se cunoaște încă numărul exact al pacienților iar anchetatorii fac apel la populație să se prezinte la medic pentru analize complete (inclusiv HIV și HEPATITĂ). Ieri v-am prezentat prezentat ieri declarații ale pacienților care au aflat din presă despre caz și care au avut probleme cu lucrările efectuate de falsul medic stomatolog.

Colegiul Medicilor Dentiști știa de activitățile ilegale din 2016 însă nimeni nu a sesizat faptele

“Este un caz de care știam deja de ceva timp. Am făcut niște intervenții și la nivel de sămătate publică, dar nefiind notificat acest cabinet nicăieri, cum că persoana care efectua tratamentele nu are aviz de liberă practică, deci nu era în evidențele noastre, nu am putut, nu am avut acces și nu am putut să intrăm în acest cabinet. Asta până în iulie 2019, când am primit o reclamație de la o pacientă, care ne-aspus numele, adresa și așa am reușit conform Legii 95 din 2006 să sesizăm organele în drept, ceea ce am și făcut și în scris,am atașat reclamația pacientei respective. Însă, noi, neavând competențe în a face controale sau descinderi la adresa respectivă, nefiind în jurisdicția noastră, a preluat poliția cazul. Ne-au înștiințat după o perioadă că ceea ce am sesizat este adevărat și au început cercetările.

Este foarte să greu să ceri fiecărui medic licența, însă cred că poți să îți dai seama dintr-o privire. Am înțeles că și din punct de vedere al dezinfectării, lucrurile nu stăteau foarte bine, așa că recomand pacienților, în astfel de cazuri, să se reorienteze și să nu caute chilipiluri. Am înțeles că nu a avut prețuri foarte foarte mici, în schimb a avut mult tupeu

Ea lucrează de câțiva ani. Prima descindere pe care noi am vrut să o facem a fost în 2017 și ne-am documentat cu hârtii, dar problema e că nu am avut o reclamație scrisă, cu nume,. Ideea e că nu am putut să emitem o adresă oficială pentru că nu am avut nimic concret. Ea a avut foarte mulți pacienți, însă unul e suficient. Ea a încălcat legea și regulile, a pus în pericol viața pacientului și a încasat venituri necuvenite, nu era îndreptățită. Financiar, este evaziune fiscală, nu?”, a declarat Viorica Titircă, președintele Asociației Medicilor Stomatologi Maramureș.

Citeşte şi

https://vasiledale.ro/2020/01/18/exclusiv-galerie-foto-la-recomandarea-domnului-coste-de-la-venim-mi-a-lipit-dantura-cu-super-glue-si-mi-s-a-infectat-gura-actualizare/

Te-ar putea interesa si

EȘEC USR-IST RĂSUNĂTOR: Maratonul Vaccinării de la Poienile de Sub Munte, un fiasco total. Prefectul tilicar stă ascuns pe facebook, dar și prin păduri

Vasile Dale

Păreri Pefoc – reguli de construcție a unui șemineu pe lemne care să te țină o viață

Vasile Dale

FOTO, VIDEO EXCLUSIV: A vrut să înveţe să conducă motocicleta, dar a ajuns în stare gravă la spital (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.