EvenimentTara Chioarului

FOTO / MĂSURI FERME: Poliţiştii din Şomcuta Mare au reţinut doi tineri bănuiţi de comiterea unui furt

Doi tineri din Şomcuta Mare au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, după ce poliţiştii din oraş au administrat probatoriul privind comiterea unui furt.

Verificările efectuate de poliţişti au relevat că cei doi tineri, de 15 şi 16 ani, ar fi profitat de faptul că uşa de acces într-o locuinţă a fost neasigurată, şi ar fi pătruns în într-un imobil din oraş, reuşind să sustragă un rucsac cu peste 1.000 de lei şi acte personale.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

OPERATIVITATE – prins de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore la scurt timp după ce a comis un furt dintr-un apartament

Aseară, poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre comiterea unui furt dintr-un imobil situat pe strada Gheorghe Bilaşcu din municipiu. Imediat, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au demarat activităţile specifice în vederea identificării autorului.

Primele informaţii au relevat că persoane necunoscute au escaladat balconul şi au pătruns prin efracţie într-un apartament, de unde au reuşit să sustragă ceasuri de diferite mărci şi cravate. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 10.000 de lei.

La scurt timp, activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, în colaborare cu cei de ordine publică, au dus la identificarea persoanei bănuite de comiterea furtului. Este vorba despre un bărbat de 36 de ani, domiciliat în municipiul Iaşi.

In baza probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a bărbatului. Acesta urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale.

Atenţie la neatenţie! Furturi comise pe fondul neglijenţei!

Nu uitaţi că paza bună trece primejdia rea! O parte din furturile sesizate poliţiştilor maramureşeni sunt favorizate chiar de oportunităţile create de proprietari. O uşă deschisă, portierele neasigurate sau neasigurarea oricărui bun îi determină pe hoţi să acţioneze şi îi încurajează să sustragă bunuri care nu le aparţin. Ieri au fost sesizate două astfel de fapte.

Un bărbat din Baia Sprie s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare pentru a reclama un furt din auto. Acesta a precizat că în perioada 11 – 12 februarie a.c., persoane necunoscute au profitat de faptul că a lăsat portierele autoutilitarei neasigurate şi i-au sustras o borsetă cu acte personale. În acest interval autoutilitara a fost parcată în mai multe locuri de pe raza municipiului.

Un alt furt a fost reclamat de un bărbat domiciliat în Seini. Acestuia i-a fost sustrasă bicicleta, pe care a lăsat-o neasigurată în Piaţa Unirii din oraş.

În ambele cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi desfăşoară cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciilor.

UPDATE: poliţiştii din Baia Sprie au identificat persoanele care şi-au însuşit pe nedrept o sumă de bani din fanta unui bancomat

Activităţile specifice de cercetare efectuate de poliţiştii din Baia Sprie cu privire la însuşirea pe nedrept a sumei de 2 000 de lei din fanta unui bancomat de pe strada Gutinului, au dus la identificarea a doi tineri bănuiţi de comiterea faptei.

Verificările poliţiştilor au relevat că ambii tineri au 17 ani şi sunt domiciliaţi în comuna Copalnic Mănăştur.

În continuare se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de însuşirea bunului găsit, faptă prevăzută de Codul Penal.

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

FOTO: Silvicultorii maramureșeni protestează sub geamul premierului Ciucă. Află revendicările

Vasile Dale

DROGAT LA VOLAN: Tânăr din Hideaga, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive

Vasile Dale

POTOP LA CURTUIUŞU MARE: Podeţe rupte, drumuri afectate. COD GALBEN de vreme severă în Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.