Important

PE DRUMURILE PUBLICE: Şoferii certaţi cu legea, în vizorul poliţiştilor maramureşeni

Acţiunile poliţiştilor pentru siguranţa participanţilor la trafic au continuat şi ieri, 13 februarie. Din fericire a fost o altă zi în care nu au fost înregistrate accidente de circulaţie cu victime. În schimb, două persoane s-au ales cu dosare penale, iar altele au fost sancţionate contravenţional şi au rămas fără permisul de conducere.
Polițiștii din Bogdan Vodă au oprit pentru control un autoturism condus pe raza oraşului Dragomireşti, care nu avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că autoturismul nu figurează ca fiind înmatriculat iar șoferul, un tânăr de 22 de ani din Dragomirești, nu deține permis de conducere emis de autoritățile române.

Polițiștii Secției 5 Poliţie Rurală Ocna Șugatag au intervenit la un accident cu pagube materiale produs în localitatea Berbești. La faţa locului s-a constatat că un bărbat de 49 de ani, din Berbești, care conducea un autoturism, nu a păstrat distanţa laterală suficientă și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula regulamentar din direcția opusă. În urma coliziunii a rezultat avarierea autoturismului care circula regulamentar şi care era condus de un tânăr de 29 de ani din Berbești.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, constatându-se că bărbatul de 49 de ani era în stare de ebrietate, rezultatul fiind de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cazul celuilalt şofer rezultatul a fost zero. Bărbatul depistat cu alcoolemie a fost condus la spitalul din Sighetu Marmației, unde i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.
În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale și se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Pentru prevenirea oricăror incidente pe drumurile publice, poliţiştii au organizat ieri acţiuni pe DJ 186 Dragomirești – Strâmtura pe D.J. 108/A, pe tronsonul Ulmeni – Sălsig şi pe D.N.18, raza comunei Leordina.
Poliţiştii au verificat 85 de autovehicule, iar constatarea unor nereguli a impus aplicarea a 43 de sancţiuni contravenţionale, reţinerea a trei permise de conducere şi retragerea unui certificat de înmatriculare. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 20 000 de lei.
Poliţiştii vor fi pe drumurile publice şi în weekendul care urmează. Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere sau pentru a nu fi sancţionaţi, conduceţi regulamentar!



Te-ar putea interesa si

EXERCIȚIU ISU MARAMUREŞ: Incendiu la etajul trei al Spitalului Judeţean localizat și lichidat

Redactie

VIOLENŢĂ DOMESTICĂ ÎN MARAMUREŞ: Trei ordine noi de protecţie provizoriu şi o nerespectare a măsurilor dispuse prin ordin de protecție

Redactie

Ionel Bogdan: Creștem alocația pentru hrana bolnavilor din spitale și venim cu soluții concrete pentru depozitarea deșeurilor menajere

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult