La finalul săptămânii trecute, poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Ocna Șugatag au desfăşurat mai multe activităţi pentru siguranţa cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii au fost prezenţi pe drumurile publice pentru depistarea şoferilor care conduc în stare de ebrietate sau circulă cu viteză excesivă, oprind pentru verificări 53 de autoturisme.

De asemenea, pentru combaterea contrabandei cu tutun şi a comerţului ilicit au fost efectuate controale la sediile mai multor societăţi comerciale de pe raza de competenţă, iar pentru prevenirea tăierilor, prelucrării şi comercializării ilegale de material lemnos au fost efectuate verificări împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Mara.

Neregulile constatate au impus aplicarea a 11 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri de la prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea a fost confiscată cantitatea de 1.5 mc material lemnos esenţă fag transportat ilegal şi 5.19 m.c. material lemnos esență brad, despre care există suspiciuni că ar fi fost tăiat ilegal. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos, urmând ca în funcţie de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.

Şi poliţiştii din Şomcuta Mare cercetează trei bărbaţi din oraş, prinşi în flagrant de un reprezentant al Ocolului Silvic Şomcuta Mare în timp ce tăiau fără drept arbori. Materialul lemnos a fost predat în întregime lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Şomcuta Mare, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.