Eveniment

ALCOOLUL ŞI VOLANUL NU FAC CASĂ BUNĂ: Opt persoane, care conduceau în stare avansată de ebrietate, depistate de poliţişti

Cele mai mari concentraţii de alcool în cazul persoanelor care conduceau autovehicule au fost constatate în acest weekend de poliţiştii care au acţionat pe raza localităţilor Recea şi Mara.


Ieri, în jurul orei 10.40, poliţiştii au oprit un autoturism condus pe raza localităţii Recea şi au identificat la volan un bărbat care 52 de ani, care avea o concentraţie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.25, poliţiştii din Ocna Şugatag au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care circula pe raza localităţii Mara. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea până în curtea unui imobil, unde a fost identificat şi testat cu aparatul etilotest: tânăr de 33 de ani, cu o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Alţi şoferi care au condus cu o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat au fost depistaţi de către poliţiştii Serviciului Rutier, cei din Baia Sprie, Şomcuta Mare, cei din cadrul Secției 1 Poliţie Rurală Groși şi Secției 4 Poliţie Rurală Leordina.
La Baia Mare, un bărbat care conducea şi fără permis şi în stare de ebrietate, a produs un accident pe strada Valea Borcutului. Poliţiştii au stabilit că băimăreanul, care ar fi pierdut controlul direcţiei de mers într-o curbă, a părăsit partea carosabilă şi a ajuns în gardul unui imobil. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar verificările poliţiştilor au relevat că acesta nu deţine permis de conducere.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările.

22 de şoferi deveniţi pietoni la început de primăvară

La început de primăvară poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu cei din Şomcuta Mare au reluat acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul vitezei excesive. De această dată, acţiunea a fost organizată în colaborare cu poliţiştii Serviciului Rutier Sălaj, în sistem cascadă.
Aparatura radar din dotare a surprins 98 de autovehicule, ai căror conducători auto au condus cu viteză peste limitele legale. Alte 14 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru depăşiri neregulamentare, neutilizarea centurii de siguranţă sau utilizarea telefonului mobil.
De asemenea, poliţiştii au dispus reţinerea a 22 de permise de conducere, 20 pentru viteză excesivă şi două pentru depăşire neregulamentară.
Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 83 000 de lei.

Prinşi de poliţişti la scurt timp după ce au sustras 100 de lei

Poliţiştii din Borşa au acţionat cu operativitate azi-noapte, după ce au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt. Persoana vătămată, un tânăr din oraş, le-a precizat poliţiştilor că două persoane i-au smuls din mână 100 de lei, în timp ce se afla pe strada 22 Decembrie.
Verificările poliţiştilor au dus la identificarea a doi tineri din Borşa, bănuiţi de comiterea furtului, iar banii au fost recuperaţi şi predaţi părţii vătămate.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Pentru că nu deţine permis de conducere…şi-a dat altă identitate

Ieri după-amiază, poliţiştii au oprit pentru verificări un autoturism condus pe D.J. 186, Săliștea de Sus-Săcel. Persoana de la volan le-a prezentat poliţiştilor certificatul de înmatriculare și asigurarea autoturismului condus, declarând că documentele personale nu le are asupra sa. Totodată, acesta le-a precizat poliţiştilor cum se numeşte, precum şi data naşterii.

Întrucât au avut suspiciuni cu privire la informaţiile care le-au fost transmise, poliţiştii au efectuat verificări stabilind că bărbatul a încercat de fapt să-i inducă în eroare cu privire la identitatea sa. Astfel s-a stabilit că de fapt are 34 de ani, este domiciliat în comuna Strâmtura şi nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tânăr care a produs un accident şi a părăsit locul faptei, identificat la scurt timp de poliţiştii din Târgu Lăpuş

Sâmbătă seara, la ora 23:30, poliţiştii din Târgu Lăpuş au intervenit la un accident de circulaţie produs pe raza localităţii Strâmbu Băiuţ. O persoană care a condus un autoturism, a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. După producerea accidentului, persoana care se afla la volan a luat de pe autoturism plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi a părăsit locul faptei fără anunţarea poliţiei.
La aproximativ două ore, poliţiştii au identificat un tânăr de 28 de ani, din comuna Cerneşti, bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat apoi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO CITITORI: Un băimărean se masturbează ziua în amiaza-mare pe balconul apartamentului uitându-se după adolescente

Redactie

POLUARE: 120.000 de lei este amenda pentru poluarea cu ape de mină a râurilor Băița, Lăpuș și Someș

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Un muncitor prins sub un mal de pământ pe strada Şcolii. Este în viață și a fost preluat de echipajele medicale (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.