BREAKING NEWSRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: 13 garaje și lemnării incendiate la Nistru azi noapte. Un pompier rănit. Poliția anchetează doi suspecți

Incendiu violent la Nistru în noaptea de joi spre vineri (9/10 aprilie 2020). Alarma a fost dată la ora 2.45 când 11 garaje și lemnări ale cetățenilor de la un bloc din Nistru au luat foc.

Oamenii au sărit să își scoată autoturismele din garaje. Un singur vehicul a fost avariat de flăcări. În rest, cele 11 garaje dar și bunurile din interior au fost pur și simplu făcute scrum.

Cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de la pompierii din Baia Mare au sosit la fața locului.

Pe perioada stingerii peretele unui garaj s-a prăbușit peste un pompier militar. A fost imediat scos de ceilalți. Din fericire nu a fost grav rănit.

Astăzi dimineață imaginile de la Nistru erau de coșmar. Totul era distrus iar oamenii au început să evalueze pagubele.

Conform informațiilor noastre poliția are în vizor doi suspecți. Unul dintre aceștia ar fi fost văzut fugind imediat după izbucnirea focului. De altfel acesta ar fi amenințat că le aprinde oamenilor gospodăriile.

ACTUALIZARE – ISU Maramureș

În 24 de ore, de joi, 9 aprilie, până în această dimineață, pompierii militari au acționat la localizarea și lichidarea unui număr de 13 incendii. Azi noapte, în jurul orei 02.15, trei echipaje de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, au acționat la localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o firmă de prelucrare a lemnului, pe strada Barajului, din Baia Mare.

Au ars o hală din lemn, în suprafață de circa 300 de metri pătrați, o magazie din lemn, pentru depozitare cherestea, în suprafață de circa 100 de metri pătrați și o clădire din lemn, pentru birouri, în suprafață de circa 30 de metri pătrați.

O oră mai târziu, în jurul orei 03.00, forțele Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare au fost solicitate la un alt incendiu, izbucnit în mai multe magazii din localitatea Nistru. La localizarea și lichidarea incendiului au acționat un echipaj de stingere și unul de prim ajutor EPA SMURD, împreună cu un echipaj al Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al societății Aramis și unul al S.P.S.U., care asigură măsurile P.S.I. pentru societatea Italsofa, solicitate în sprijin. În urma incendiului au ars construcții din lemn în suprafață de circa 200 de metri pătrați.

Celelalte 10 incendii au fost de vegetație uscată și fond forestier. Atragem atenția, încă o dată, tuturor maramureșenilor, să renunțe la arderea resturilor vegetale, pentru curățarea terenurilor agricole. Această activitate este interzisă, fără acordul autorităților competente.

În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Te-ar putea interesa si

CONTINUARE ACCIDENT BORSA: UN TANAR DE 19 ANI A MURIT DUPA CE S-A IZBIT CU MASINA DE UN STALP (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Nu pot opri flăcările uriașe ce au cuprins pădurea dintre Valea Chioarului șI Hovrila. 1 km lățime linia de foc!!!

Vasile Dale

BETI CRITA: S-A IZBIT CU MASINA DE UN PODET DIN BETON LA MIRESU MARE. TREI RANITI GRAV (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

1 mesaj

PIROMANUL DIN NISTRU a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. A incendiat 13 garaje iar un pompier a fost rănit – Stiri din Maramures mai 10, 2023 at 3:33 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: 13 garaje și lemnării incendiate la Nistru azi noapte. Un pompier rănit. Poliția… baia mareincendiu nistrumaramureșpolitiestiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.