Eveniment

ARDERI NECONTROLATE: Incendii de vegetație uscată, în şapte localităţi din Maramureş

În ultimele 24 de ore, pompierii militari maramureșeni au acționat la localizarea și lichidarea unui număr de șapte incendii de vegetație uscată, în tot atâtea localități din județ.

Pompierii militari au fost sprijiniți la stingerea incendiilor din Repedea și Rozalvea de către personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Poienile de sub Munte și Repedea, respectiv Rozavlea.

Personalul S.V.S.U. Dragomirești a intervenit la localizarea și lichidarea unui alt incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza localității, care a afectat circa 20 de hectare de teren. Arderile necontrolate din ultimele 24 de ore au afectat, în total, o suprafață de aproximativ 85 de hectare.

Atragem atenția, încă o dată, tuturor maramureșenilor, să renunțe la arderea resturilor vegetale, pentru curățarea terenurilor agricole. Această activitate este interzisă, fără acordul autorităților competente.

În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

De la începutul lunii, personalul I.S.U. Maramureș a aplicat două amenzi contravenționale în cuantum de 5000 de lei, respectiv trei avertismente, celor care nu au respectat legislația în domeniu.

Te-ar putea interesa si

IMPACT TERIBIL: 4 victime pe DN19 între Baia Mare și Satu Mare (galerie foto)

Vasile Dale

FARA SUFLET IN PRAG DE CRACIUN: Nou nascut aruncat viu in apele inghetate ale unui parau din Poienile de Sub Munte (FOTO EXCLUSIV – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

VIDEO: A luat foc acoperişul unei hale de pe str. Electrolizei

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult