Important

DIN 17 IUNIE: Trafic reluat prin PTF Sighetu Marmaţiei

Începând de azi, 17.06.2020, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României şi măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, s-a reluat traficul internațional de persoane și mărfuri prin mai multe puncte de trecere a frontierei deschise la granița cu Bulgaria, R. Moldova, Ucraina și Serbia, după cum urmează:

  • P.T.F. Negru Vodă rutier şi feroviar (județul Constanța)
  • P.T.F. Turnu Măgurele rutier (bac) şi portuar (județul Teleorman)
  • P.T.F. Porţile de Fier II rutier (judeţul Mehedinţi)
  • P.T.F. Jimbolia feroviar (județul Timiș)
  • P.T.F. Sighetu Marmației rutier (județul Maramureș)
    Măsura va contribui la fluidizarea traficului prin punctele de trecere, în contextul măsurilor de relaxare pentru efectuarea călătoriilor internaționale si a creșterii valorilor de trafic la frontieră.

La granița cu Ungaria, încă de la mijlocului lunii mai, traficul a fost reluat gradual, în prezent fiind operaționale 11 puncte de trecere a frontierei (10 în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane şi 1 pentru lucrătorii transfrontalieri), sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor acestora, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor în unele dintre acestea.
În continuare rămâne suspendată temporar, total sau parțial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat, astfel:

La frontiera româno-ungară:



  • P.T.F. Carei – feroviar, județul Satu Mare.
  • P.T.F. Săcuieni, judeţul Satu Mare (cu excepția lucrătorilor transfrontalieri)

La frontiera româno-bulgară:

  • P.T.F. Lipniţa, județul Constanța
  • P.T.F. Dobromir, județul Constanța
  • P.T.F. Bechet (cu excepția traficului de marfa)

La frontiera româno-ucraineană:

  • P.T.F. Isaccea, județul Tulcea

La frontiera româno-moldoveană:

  • P.T.F. Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani
  • P.T.F. Oancea, judeţul Galaţi

La frontiera româno-sârbă:

  • P.T.F. Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi (cu excepția traficului de marfă)
  • P.T.F. Orşova, judeţul Mehedinţi
  • P.T.F. Moldova Noua, judeţul Caraş-Severin
  • P.T.F. Naidăș, judeţul Caraş-Severin
  • P.T.F. Vălcani, judeţul Timiş
  • P.T.F. Stamora Moraviţa, judeţul Timiş – feroviar (cu excepția traficului de marfă)
  • P.T.F. Lunga, judeţul Timiş
  • P.T.F. Foeni, judeţul Timiş

Mai multe informaţii privind situaţia punctelor de frontieră se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În continuare, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini din state Non-UE, respectiv care nu aparţin spațiului Economic European şi Confederației Elvețiene, precum şi apatrizilor. Sunt exceptați de la aceste prevederi următorii cetățeni străini:
 membri de familie ai cetățenilor români;
 membri de familie ai cetățenilor altor state membre ale U.E. sau ale Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, cu rezidență în România;
 persoane care posedă o viză de lungă ședere, un permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere eliberat de autoritățile, ori un document echivalent acestora emis de autoritățile altor state, potrivit dreptului U.E.;
 persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent, respectiv cadre medicale, cercetători în domeniul medical, cadre medicale pentru îngrijire geriatrică, precum şi transportatorii şi alte categorii de personal implicat în transportul de bunuri care asigură astfel de transporturi necesare;
 personal diplomatic sau consular, personal al organizațiilor internaționale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar;
 persoane în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare;
 pasageri care călătoresc din motive imperative;
 persoane care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare.

În continuarea măsurilor dispuse de către oficialii ministerelor afacerilor interne din România şi Ungaria pentru fluidizarea traficului la granița comună, autorităţile maghiare au comunicat faptul că începând cu data de 17.06.2020, ora 00:00 (ora Ungariei), cetăţenii români pot tranzita teritoriul Ungariei fără restricţii. Această măsura se aplică deopotrivă cetățenilor proprii.

Reamintim faptul că, începând cu data de 15.06.2020, ora 00.00, sunt exceptate de la măsura de carantinare/izolare la locuinţă persoanele care sosesc din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria (https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1798-lista-zonelor-afectate-valabila-de-la-15-06-2020). Totodată, persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.

Revenim cu precizarea că, la intrarea în ţară, pe lângă controlul specific, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea triajului epidemiologic.
Modelul de declaraţie se regăseşte şi poate fi descărcat de pe site-ul poliţiei de frontieră, de la următorul link: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-model-declaratie-de-completat-la-intrarea-in-tara-pentru-participantii-la-trafic-20303.html

Te-ar putea interesa si

Nou terminal la Aeroportul Internaţional Maramureş

Redactie

Micii pietoni de la Grădinița cu program prelungit nr. 8 din Baia Mare vizitați de polițiști

Vasile Dale

45 DE LABORATOARE MOBILE DE EDUCAȚIE RUTIERĂ, ACHIZIȚIONATE DE POLIȚIA ROMÂNĂ

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult