BREAKING NEWSRecomandateSport

Cele mai populare sporturi din Baia Mare

Baia Mare este un oraș frumos atât la nivel vizual cât și în ceea ce privește locuitorii acestuia. Mai mult, numele orașului maramureșean a fost cap de afiș datorită sportivilor și echipelor de aici. Fie că este vorba de handbal, fotbal, basket sau jocuri ale minții, sportivii pregătiți au reușit să obțină rezultate de excepție. Cluburile sportive pregătesc anual atleți care fac performantă și ajung până la cel mai înalt nivel. Datorită acestor factori,  Baia Mare a primit de-a lungul timpului mulți sportivi veniți din toate colțurile țării sau chiar de peste hotare. Împreună cu echipele locale au dovedit în nenumărate rânduri că orice se poate cu multă voință și implicare. Iată care sunt cele mai populare sporturi din Baia Mare.

Fotbal

După cum era de așteptat, primul loc este ocupat de sportul care are cea mai mare rezonanță la nivel global, fotbalul. CS Minaur Baia Mare, echipa locală, a fost înființată în anul 2015. Încă de la înființare sportivii au avut parte de suișuri și coborâșuri. Cu toate acestea, jucătorii nu s-au lăsat înfrânți și au continuat să se antreneze pentru a duce fotbalul băimărean la cel mai înalt nivel.

De curând, echipa a avut parte de o ratare în promovarea la Liga a 2-a. Odată cu acest moment au intervenit niște schimbări în cadrul echipei și anume, mai mulți sportivi au plecat. Totuși, urmează să vină jucători noi, iar fotbaliștii rămași printre care: Alex Gudea, Ciprian Duruș, Jean Prunescu și Valer Giurgiu sunt membri importanți.

Handbal

Așa cum a fost menționat înainte, există mulți atleți de excepție în Baia Mare și în zonele limitrofe. Fiecare dintre aceștia a dovedit multă determinare și s-a antrenat pentru a deveni cel mai bun de-a lungul anilor, la fel ca în cazul echipei CS Minaur. Când spui Baia Mare este imposibil să nu te gândești la echipa de handbal care a câștigat multe meciuri importante și s-a bucurat de diverse calificări de-a lungul existenței.

Victoriile lor și trofeele câștigate îi fac mândri pe locuitorii orașului. Dacă ești pasionat de sport și urmărești cele mai importante meciuri, probabil cunoști câteva lucruri despre pariurile sportive. Acum, datorită tehnologiei, este ușor să vezi cote la Unibet și să afli ultimele rezultate de oriunde te-ai afla. Poți afla rezultate la mai multe sporturi sau să vezi ce performanțe au sportivii tăi preferați direct de pe telefon.

Rugby

Clubul local, CSM Știința care activează pe Arena Zimbrilor evoluează în SuperLiga, cel mai important campionat din România. Fondată în anul 1977, echipa a jucat primul joc pe data de 18 septembrie a aceluiași an. Cei 33 de jucători legitimați au jucat 18 meciuri în sezonul curent și au obținut 434 de puncte.

Mai mult, fiecare dintre ei se implică adesea în proiecte comunitare și au fost surprinși în nenumărate rânduri pe când donau sânge. Cele mai importante realizări sunt: 4 victorii la Cupa României, 2 câștiguri cu titlul de vice-campioana României în anul 2012, 7 premii de locul III și câștigarea Cupei României cu 4 ocazii diferite.

Atletism

Pe lângă sporturile menționate anterior, în Baia Mare se pot practica și alte activități fizice, atât la nivel amator cât și profesionist. Un prim exemplu este atletismul. Drept urmare, CSM Baia Mare a oferit de-a lungul timpului sportivi prețioși care au obținut rezultate notabile. Aici le putem aminti pe aruncătoarea de discuri Daniela Băban, campioana națională la aceeași probă, Dorina Florian, multipla campioană națională Alina Lenghel și campionul național la aruncarea greutății, Gheorghe Popescu. Aceștia sunt doar câțiva dintre sportivii care cinstesc orașul Baia Mare.

De asemenea, doritorii pot să practice baschetul, voleiul, înotul sau alte activități recreative, așa cum este mersul cu bicicleta pe pistele și în locurile special amenajate din oraș. Cu toate că Baia Mare este relativ mic, rezultatele pe care sportivii de aici le-au obținut la fiecare întrecere oferă un motiv de mândrie locuitorilor.

Te-ar putea interesa si

ŞOMCUTA MARE: Tânără de 20 de ani, reţinută pentru distrugere prin incendiere

Vasile Dale

MOBILIZARE IN AJUN DE CRACIUN: CITITORII NOSTRI AU DONAT SANGE PENTRU A O SALVA PE LARISA (13 ANI) RANITA GRAV LA GROSI (FOTO)

Vasile Dale

BÂRSANA: Cei opt copii rămaşi orfani după ce tatăl s-a spânzurat au nevoie de ajutorul vostru

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.