BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

CRIMA DIN BOZÂNTA MICĂ: Fosta educatoare din Baia Mare care și-a ucis copilul nu avea discernământ

Data de 29 mai 2020 nu va fi uitată repede de către locuitorii din localitatea maramureșeană Bozânta Mică. Totul a început cu un telefon la numărul unic de urgență 112, care anunța că o femeie și-a ucis propriul copil în vârstă de numai 9 anișori, după care a încercat să se sinucidă înghițind o substanță periculoasă (surse din cadrul Spitalului Județean au declarat atunci că ar fi fost vorba de clor).

Au urmat apoi săptămâni în șir de muncă asiduă a organelor de poliție, care trebuiau să determine motivul pentru care s-a ajuns la această faptă teribilă, mai ales că acuzata era o femeie respectată în comunitate, fostă educatoare, despre care nimeni nu ar fi crezut că ar putea măcar să se gândească la așa ceva. Întreaga poveste a lăsat răni adânci în comunitate, și cu siguranță va rămâne o amintire urâtă pe care nu mulți o vor putea uita.

Femeia, pe nume Camelia P., a fost salvată de către medici. Imediat ce starea acesteia de sănătate a permis externarea sa, aceasta a fost transferată, de către organele abilitate, la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației, pentru expertiza psihiatrică. Medicii sigheteni nu au avut o muncă ușoară, s-au străduit săptămâni în șir să deslușească ce s-a întâmplat în mintea fostei educatoare. Cunoscuți de-ai femeii au declarat atunci că aceasta suferea de o depresie severă de câțiva ani, mai exact după ce s-a întors în România, ea fiind plecată în SUA, respectiv după divorțul prin care a trecut. Într-un final, poveștile celor care o cunoșteau s-au regăsit în răspunsul specialiștilor.

După 3 luni și câteva zile de străduințe, specialiștii au ajuns la concluzia că femeia nu avea discernământ în momentul în care și-a ucis copilul. Așadar, aceasta nu va putea fi prezentată în fața instanței de judecată, însă va rămâne ani buni de acum încolo internată într-o secție de psihiatrie.
“A sosit expertiza medico-legală psihiatrică care a concluzionat că persoana nu are discernământ și nu a avut discerământ la momentul producerii faptei. S-a solicitat instanței internarea provizorie până la finalizarea urmăririi penale. S-a admis cererea și s-a dispus internarea provizorie în vederea efectuării de tratament pentru persoana în cauză, urmând ca procurorul criminalist să analizeze dacă se mai impune sau nu o nouă expertiză medico-legală psihiatrică”, ne-a declarat Bogdan Gabor, Prim – Procuror Adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Adrian Barbur / ActualMM

Citeşte şi

Te-ar putea interesa si

POLIŢIŞTII MARAMUREŞENI LA DATORIE: Peste 500 de sancţiuni aplicate, depistate patru maşini reclamate furate, 49 de permise de conducere reţinute, intervenţii la 12 accidente rutiere

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Un taximetrist candidat la alegerile locale din partea USR era dealer-ul tinerilor din Vișeu de Sus. A fost arestat preventiv

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Au tăiat porcul ”cu public” în fața blocului NATO din Sighetu Marmației. Șobolanii colcăiau prin zonă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.