Important

RUTIERE: Coliziune între un biciclist şi un autoturism în Baia Mare.Dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier

Ieri, 14 septembrie, ora 19.00, poliţiştii băimăreni au intervenit la un accident rutier produs pe bulevardul Independenței din municipiu.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că un bărbat de 52 de ani, în timp ce se deplasa pe o bicicletă pe partea carosabilă a bulevardului Independenței dinspre strada Ion Luca Caragiale înspre bulevardul Decebal, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulementar de către un alt bărbat de 52 de ani din Baia Mare.
În urma accidentului a rezultat avarierea autoturismului în cauză și vătămarea corporală a biciclistului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Ambii conducători de vehicule au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero în cazul biciclistului, iar în cazul şoferului autoturismului rezultatul a fost de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Dr. Constantin Opriș Baia Mare, unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză polițiştii din Baia Mare – Biroul Rutier au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a conducătorului auto care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere sub influența băuturilor alcoolice”.

*****



În cursul zilei de ieri, poliţiştii rutieri maramureşeni au depistat patru bărbaţi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbaţii au vârste cuprinse între 35 şi 57 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au avut o alcoolemie între 0,44 mg/l şi 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Unul dintre cei patru conducători auto, a fost depistat de poliţişti conducând şi fără a deţine permis de conducere.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul rutier.

Le reamintim conducătorilor auto că în România conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice este interzisă.
Iar legea prevede astfel: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau care la momentul testării cu aparatul etilotest are o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.
Până când nu vom conştientiza că siguranţa pe drumurile publice începe cu disciplinarea fiecăruia dintre noi, sute de vieţi nevinovate vor fi curmate în fiecare an.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE PE DN1C: UN MORT SI PATRU RANITI LA COPLEAN. TREI INCARCERATI. MARAMURESENI IMPLICATI (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE 3)

Vasile Dale

EVENIMENT: Liberalii maramureșeni au marcat Ziua Mondială a Alimentației

Redactie

TABĂRA DE LA GROȘI – PRILEJ DE ALTFEL DE PREVENȚIE (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult