Un sighetean a contactat redacția Sighet 247 pentru a ne anunța că dânsul cu întreaga familie a ajuns la Spital, după ce a consumat apă de la rețeaua publică de distribuție a apei din municipiul nostru. Atât el, cât și soția sa și copilul mic au acuzat stări de vomă și indigestie.

După ce a văzut articolul apărut pe Sighet 247 privind pericolul pentru sănătatea publică pe care îl prezintă focarul de infecție existent la stația de pompare a apei potabile de la Crăciunești, sigheteanul în cauză a făcut un experiment privind calitatea apei de la robinete.

Acesta a luat o oală curată și a umplut-o cu apă, după care a fiert-o până când aceasta s-a evaporat. Sigheteanul a rămas îngrozit când a văzut că pe fundul oalei sunt numeroase depuneri solide pe pereții vasului, unele depuneri de culoare albă și altele de culoare neagră.

Acesta a anunțat că va depune plângere la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș împotriva societății de distribuire a apei potabile din Sighet, S.C. Vital S.A., considerând că a fost pusă în pericol sănătatea publică a sa și a familiei sale.

În urmă cu o săptămână, consilierul local Nicolae Iuga a prezentat public câteva imagini și filmări cu situația dezastruoasă care există la stația de pompare a apei potabile de la Crăciunești, cea care alimentează cu apă și municipiul Sighetu Marmației: pompe vechi, multe dintre ele nefuncționale, o țeavă de canalizare spartă în apropierea puțului de alimentare cu apă. Acesta a mai arătat tot cu aceeași ocazie că a încercat din calitatea de consilier local să elimine Vital S.A. din Sighet, însă a obținut doar două voturi în Consiliul local dintr-un total de 19 consilieri locali (al dânsului și al consilierului local Gavrilă Mihali) și a acuzat societatea Vital S.A. că pune în pericol sănătatea publică a sighetenilor, solicitându-le să remedieze urgent situația existentă la stația de pompare a apei potabile de la Crăciunești.

Sighet247

CITEŞTE ŞI

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.