Important

RESTRICŢII: Decizii noi ale CJSU Maramureș în contextul ratei incidenței cumulate la 14 zile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință extraordinară și a aprobat pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei COVID-19 mai multe măsuri, a declarat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Astfel, având în vedere valoarea ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3 cazuri la 1000 de locuitori, în unitățile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.

Pentru prevenirea și limitarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, având în vedere depășirea ratei de incidență peste limita de alertă, conform datelor transmise, în data de 20 octombrie a.c., de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, se suspendă temporar desfășurarea cursurilor de învățământ preuniversitar ”față în față” în unitățile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat. Acestea se vor desfășura exclusiv în sistem online, conform prevederilor legislației în vigoare.

Celelalte unități de învățământ preuniversitar își vor desfășura activitatea în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din unitățile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la Art.1 și Art.3 (în sistem take-away sau catering). De asemenea, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc în unitățile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău, Ardusat.

În unitățile administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare, Sarasău și Ardusat este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Purtarea măștii de protecție este obligatorie, în unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Administratorii/proprietarii spațiilor publice deschise stabilite afișează la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile menționate. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare din unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00.

Se permite în unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă în unitățile administrativ-teritoriale Baia Mare, Borșa, Vișeu de Sus, Asuaju de Sus, Bistra, Groșii Țibleșului, Băsești, Vadu Izei, Groși, Ocna Șugatag, Gârdani, Coltău, Cicârlău, Moisei, Șieu și Bocicoiu Mare fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. În funcție de evoluția situației epidemiologice la vor fi dispuse și alte măsuri la nivelul județului, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

Recomandările jandarmilor montani pentru a evita atacurile urşilor

Redactie

Sesiune de informare a jandarmilor maramureşeni privind protecția mediului, braconajul, gestionarea deșeurilor

Redactie

MANDATE DE EXECUTARE: Femeie din Ciuta, ajunsă după gratii după ce şi-a abandonat familia

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.