Important

VINE IARNA: Sfaturi pentru şoferi pentru sezonul recesezon rece,

Sfaturile poliţiştilor rutieri maramureşeni pentru şoferii care circulă pe timp de iarnă, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă şi polei:

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere. Distantele de frânare sunt mai mari iarna, motiv pentru care păstraţi o distanţă suficientă faţă de vehiculul din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă.
Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie şi nu efectuaţi depăşiri riscante deoarece puteţi derapa foarte uşor.
Autovehiculul trebuie echipat corespunzător, cu anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant.
Participanţii la trafic sunt rugaţi să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare, să deszăpezească ştergătoarele şi să se asigure că sistemele de încălzire funcţionează înainte de a porni la drum.
Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri.
Înainte de a pleca la drum, ascultaţi cu atenţie previziunile meteorologice şi fiţi la curent cu cele mai noi informaţii. Puteţi folosi şi aplicaţii de telefon care monitorizează în permanent starea vremii.
Anotimpul rece solicită bateria mult mai mult decât în tot restul anului. De aceea este indicat să verificaţi bateria periodic pe timpul iernii. Temperatura scăzută reduce substanţial puterea bateriei.
În cazul în care situaţia o cere, apelaţi numărul de urgenţă 112, şi oferiţi toate informaţiile necesare pentru ca echipajele de salvare să poată ajunge cat mai rapid la dumneavoastră. Asiguraţi-vă că aveţi telefonul încărcat atunci când plecaţi la drum. Folosiţi o baterie externă dacă drumul durează foarte mult.

Te-ar putea interesa si

CASCADA CAILOR: Bărbat cu fractură la picior, recuperat de salvamontiştii borşeni

Redactie

MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ: Jandarmii, la datorie în weekend

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO / DE RÂSUL CURCILOR: Deszăpezirea cu lopata în pasul Gutâi. Contractele au expirat la 1 aprilie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.