BREAKING NEWSImportantRecomandate

Ce sporturi pot fi practicate în Maramureș?

Județul Maramureș este cunoscut peste tot în țară pentru frumusețea peisajelor. Mai mult, bunătatea oamenilor, ospitalitatea și diversitatea locurilor sunt alți factori care contribuie la reîntoarcerea turiștilor. În aceste zone se pot practica diverse sporturi, indiferent dacă este vorba despre ieșiri cu bicicleta pe trasee montane, simple drumeții sau chiar sport de performanță. De-a lungul timpului orașele din Maramureș au contribuit la formarea și dezvoltarea unor sportivi de elită, atleți care au obținut rezultate excelente. Echipele de handbal, fotbal, rugby, baschet și atleții individuali pregătiți de cei mai buni antrenori sunt modele demne de urmat. Totuși, înainte de a alege sportul cel mai comun vom face o trecere în revistă a activităților fizice care pot fi practicate în Maramureș.

Sporturi montane

Din fericire, Maramureșul este o zonă complexă care le pune la dispoziția turiștilor oportunități pentru fiecare sezon. Dat fiind faptul că natura a fost bogată în această zonă, în fiecare iarnă turiștii și nu numai au parte de distracție pe cinste pe pârtiile din tot județul. Cele mai căutate sunt pârtiile din Cavnic, Borșa și Șuior.

Cele mai populare sporturi sunt schiatul sau activitățile cu placa, dar săniușul este printre preferate pe durata iernii. Traseele special amenajate oferă pe lângă un cadru natural superb și un loc excelent de destindere și conectare cu natura. Nu în ultimul rând, o plimbare cu căruța este mereu binevenită după câteva zile încărcate. Pe scurt, o combinație de adrenalină dar și un prilej excelent de a simți căldura locului.

Sporturi acvatice

Cu toate că în Maramureș există aproape toate tipurile de formațiuni naturale, aici nu există mare. Însă râurile și lacurile din zonă sunt excelente pentru entuziaștii acestor sporturi. Mersul cu pluta, kayak-ul sau canoe sunt recomandate pe râurile Vaser, Mara, Iza, Lăpuș sau Săpânța.

Singurul lucru pe care oamenii trebuie să-l ia în calcul este perioada în care vor avea parte de această adrenalină. Cu alte cuvinte, nivelul apei este mai ridicat în lunile martie-aprilie, moment în care se topește zăpada de pe munți. Cu siguranță apa va fi rece, dar echipamentul special și adrenalina te fac să uiți de acest mic „inconvenient”.

Sporturi ale minții

Sporturile minții sunt o altă activitate care se poate practica cu succes în Maramureș. Deși acest tip de activitate nu necesită o anumită condiție fizică sau antrenamente care au loc în mod regulat, ele pot fi la fel de solicitante pentru minte. Astfel, șahul, cuvintele încrucișate, jocurile de tip puzzle, jocurile de cazinou sau jocurile de slot sunt activități excelente care îmbunătățesc concentrarea și ajută la menținerea unui echilibru al minții.

Mai mult, toate aceste activități pot fi ușor accesate de pe orice dispozitiv mobil. Singurele cerințe sunt o conexiune stabilă la internet și puțin timp liber la dispoziție. Având în vedere faptul că jocurile minții sunt practicate din cele mai vechi timpuri este puțin probabil ca acestea să devină mai puțin căutate în viitor.

Sport în aer liber

Când vine vorba de sporturile în aer liber, maramureșenii au mai multe opțiuni la dispoziție. În primul rând, o mare parte dintre orașele care se regăsesc aici au cel puțin un parc în care se poate alerga. De asemenea, terenurile de atletism sunt și ele potrivite pentru câteva serii de alergat sau pentru pregătirea înainte de anumite competiții sportive.

Nimic nu este mai plăcut decât o ieșire cu bicicleta, trotineta sau cu rolele pe străduțele acestor orașe frumoase. Faci mișcare în timp ce admiri peisaje de o frumusețe greu de descris în cuvinte. Spre exemplu, pista de alergare din Parcul „Regina Maria” oferă un cadru natural pe care orice atlet trebuie să-l bifeze. Nu în ultimul rând, terenurile de baschet, tenis sau fotbal îți stau la dispoziție pentru un meci pe cinste alături de prieteni.

Sport la un alt nivel

Odată ce ai descoperit toate aceste locuri la pas, fie că ești turist, fie că locuiești din zonă, ar fi indicat să treci la următorul nivel. Aici nu este neapărat vorba de un traseu prin munți. Deși poate reprezenta o provocare pentru mulți, urcatul pe munți te umple de energie. Pe de altă parte, zborul în tandem cu parapanta este o amintire pe care nu o vei uita prea curând.

În Borșa se adună mereu pasionați ai acestui tip de activitate, dornici să încerce ceva nou sau să repete o experiență care le-a făcut mare plăcere.

În concluzie, Maramureșul este o destinație perfectă pentru amatorii de sport și nu numai. Traseele montane, terenurile sportive și activitățile în aer liber sunt câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție când poposești pe aceste meleaguri.

Te-ar putea interesa si

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Maramureş în şedinţă ordinară

Redactie

Șemineul electric – bucuria redată de un șemineu clasic pe lemne, dar la costuri mici!

Vasile Dale

ACCIDENT DE MUNCĂ – Un bărbat a căzut de la 12 m înălţime şi a murit pe loc (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.