BREAKING NEWSEvenimentImportant

Cosmin Butuza (PSD): ”România guvernată de Dreapta Unită ține școlile închise, procedând invers decât restul Europei”

Cosmin Butuza, candidatul PSD Maramureș pentru Camera Deputaților susține că Iohannis și Guvernul PNL au condus țara absolut dezastruos, fără a avea niciun plan. ”Nu au luat nicio măsură, deși au avut toată vara la dispoziție. NU au pregătit școlile pentru deschiderea în siguranță, nu au pregătit sistemul de învățământ pentru educația on-line, nu au pregătit secțiile ATI și au pus în pericol sănătatea bolnavilor cronici prin lipsirea lor de acces la tratament. Educația copiilor este sacrificată degeaba, epidemia continuă să se extindă galopant, dar nu din cauza școlilor. Soluția corectă este cea propusă repetat de PSD. Testarea rapidă a copiilor și a profesorilor acolo unde există suspiciuni sau contaminați, izolarea celor pozitivi, continuarea normală a școlii pentru cei sănătoși”, susține candidatul PSD Maramureș pentru Camera Deputaților, Cosmin Butuza.

Potrivit reprezentanților social-democrați, guvernarea Iohannis-Orban continuă să aplice măsura anacronică de a închide fără discernământ, fără o analiză punctuală, toate școlile din zonele considerate roșii, în temeiul raportului de noi infectați mai mare de 3 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Din nepricepere, delăsare, frică și mai ales din lipsă de viziune și soluții, actuala guvernare preferă să compromită grav educația copiilor, viitorul lor și să procedeze total opus față de Europa civilizată. Există nenumărate avertismente ale specialiștilor, organizațiilor interne și internaționale care atestă nocivitatea cursurilor online. De aceea toate țările din UE – mai puțin Letonia și România – au menținut școlile deschise, indiferent cât de gravă este situația epidemiologică. 

”Nu mai suntem în situația din martie, de la începutul pandemiei, când se știau prea puține. Testarea este vitală pentru identificarea cazurilor, avem teste rapide și testele RT-PCR, există proceduri medicale și de triaj, există modalități de prevenire verificate, există experiență și expertiză în abordarea pandemie. Prin urmare acum nu mai este cazul să ținem școlile închise și să mutilăm educația și viitorul copiilor. România trebuie să ia exemplul țărilor din Uniunea Europeană, al Germaniei, Franței, Italiei, Spaniei unde copiii merg la școală deși sunt restricții severe, chiar stare de urgență: Franța și Spania”, susține social-democratul maramureșean, Cosmin Butuza.

Soluțiile PSD pentru ca școlile să rămână deschise. Selecție din programul de guvernare 2021-2024.

PSD susține că profesorii trebuie testați periodic sau ori de câte ori e necesar, aceștia fiind în prima linie a expunerii iar măsura izolării/indisponibilizării lor afectează grav procesul educațional pentru clase întregi de copii. Elevii dar și personalul didactic trebuie testați dacă există suspiciune ori contaminare; cei pozitivi intră în izolare, ceilalți sănătoși își continuă activitatea, făr ca școala să se închidă. Protecția cadrelor din educație trebuie realizată cu măști, dezinfectanți etc. Ca măsuri organizatorice trebuie organizate fluxuri de intrare/ieșire, distanțare fizică, ore decalate. Este necesar un sistem de educație și prevenție adecvate, pe înțelesul copiilor, ușor de înțeles, de asimilat și aplicat, arată membrii social-democrați.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Te-ar putea interesa si

DNA Cluj: Fostul director al Penitenciarului Baia Mare, psihologul instituției și 4 agenți de poliție au fost trimiși în judecată

Vasile Dale

FOTO: Bărbat din Vișeu de Sus lăsat fără bolidul luxos de 40.000 de euro, ziua-n amiaza mare, pe stradă

Vasile Dale

FRONTIERA DE NORD: Trei cetățeni români cercetați pentru contrabandă și 24.000 de pachete cu țigări confiscate

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.