Maramuresul Istoric

CRĂCIUNEŞTI: Microbuz încărcat cu 30.000 de pachete cu țigări, descoperit de polițiștii de frontieră sigheteni


Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat un microbuz încărcat cu aproximativ 30.000 pachete țigări, în valoare de 350.600 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 18 noiembrie 2020, în jurul orei 21.15, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, au descoperit abandonat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, pe direcția localității Crăciunești, județul Maramureș, un microbuz, marca Peugeot Boxer, înmatriculat în România, având aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare provizoriu.
În interiorul mijlocului de transport au putut fi observate mai multe colete cu țigări, învelite în folie de culoare neagră, fiind totodată dispuse măsuri specifice de monitorizare a zonei.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate despre caz și autoritățile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În continuare s-a luat măsura conducerii microbuzului încărcat cu țigări la sediul instituției, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 29.970 pachete, de Duty-Free și Belarus, în valoare de peste 350.600 lei.

Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, în valoare de 11.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, pe timpul cercetărilor, colegii noștri au mai stabilit faptul că numărul de înmatriculare a fost atribuit unui alt autoturism și este expirat din data de 31.10.2020.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a aunui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare.

În continuare, se efectuează verificări specifice în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerea la răspundere a celor vinovați.

Te-ar putea interesa si

ARESTAT: Un sighetean a fost prins de cinci ori conducând fără permis și o dată cu permis fals

Vasile Dale

MACABRU / ACTUALIZARE: Câini otrăviți în interiorul curții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. Ce spun reprezentanţii IPTF

Vasile Dale

Trei infracțiuni comise de un bărbat din Poienile de Sub Munte care avea emis pe numele său un Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult