Important

Măsuri privind protecția animalelor

Având în vedere că în ultimii ani tot mai des au fost raportate abuzuri şi violenţe aplicate animalelor, s-a impus instituirea unor măsuri de protecție a acestora astfel încât să le fie asigurate sănătatea, bunăstarea și beneficierea de servicii publice de adăpostire specializate în situația în care sunt supuse unor situații de pericol. Aceste servicii presupun preluarea, asistarea veterinară de urgență, inclusiv intervenția chirurgicală, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea, controlul bolilor.

Cetățenii trebuie să știe că polițiștii din cadrul Poliției Române, care în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol, emit de îndată ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. Obligația de a asigura servicii publice de adăpostire a animalelor aflate într-o situație de pericol revine consiliilor județene.

Polițiștii nu emit ordin de plasare a animalului în adăpost atunci când constată că situația de pericol nu a fost generată de către deținătorul animalului, iar acesta declară în scris că va asigura condiții optime pentru respectivul animal.

Te-ar putea interesa si

Jandarmii maramureșeni continuă campania de recrutarea tinerilor pentru școlile militare de subofițeri

Redactie

EXCLUSIV: AVEM CIFRELE DEZASTRULUI DE LA DSP Maramureș: 9.447 de teste în județ de la începutul pandemiei COVID-19

Redactie

300 de radare fixe vor fi instalate pe drumuri aglomerate din România. Pe ce tronsoane se vor monta

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.