Important

EXPOZIŢIE NUMISMATICĂ LA MUZEUL DE ISTORIE: Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș organizează în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș vernisajul expoziției temporare „Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia”.

Expoziția face parte din programul cultural intitulat „Din colecția numismatică a muzeului”, prin care instituția dorește să aducă la cunoștința publicului larg numeroasele tezaure și colecții numismatice pe care le tezaurizează, atât prin intermediul proiectelor expoziționale, cât și editoriale, cum ar fi lucrarea „Tezaurul monetar roman de la Oarța de Sus”, editată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Seria Studii și Cercetări Maramureșene 3.

Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia este cea mai recentă descoperire de acest gen pe teritoriul administrativ al județului Maramureș și urmează să fie expus vizitatorilor în premieră.

Din cauza actualului context epidemiologic, vernisajul expoziției va fi transmis în format video pe pagina de Facebook a muzeului, în data de 21 aprilie 2021, ora 12:00. Expoziția va putea fi vizitată de către cei interesați imediat după terminarea vernisajului, la sediul muzeului din Baia Mare, strada Monetăriei, nr. 1 – 3, pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Te-ar putea interesa si

URMARE ACCIDENT: NU ÎŞI AMINTEŞTE CUM S-A PRODUS ACCIDENTUL. A FOST ÎN GARDĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN (FOTO-VIDEO)

Vasile Dale

DATE ACTUALIZATE: Cursuri online în 66 de clase din şcolile din judeţ

Redactie

Un tânăr din Maramureş s-a dus să fure dintr-un hypermarket din Satu Mare. A fost prins şi a ajuns după gratii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.