Important

EXPOZIŢIE NUMISMATICĂ LA MUZEUL DE ISTORIE: Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș organizează în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș vernisajul expoziției temporare „Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia”.

Expoziția face parte din programul cultural intitulat „Din colecția numismatică a muzeului”, prin care instituția dorește să aducă la cunoștința publicului larg numeroasele tezaure și colecții numismatice pe care le tezaurizează, atât prin intermediul proiectelor expoziționale, cât și editoriale, cum ar fi lucrarea „Tezaurul monetar roman de la Oarța de Sus”, editată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Seria Studii și Cercetări Maramureșene 3.

Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia este cea mai recentă descoperire de acest gen pe teritoriul administrativ al județului Maramureș și urmează să fie expus vizitatorilor în premieră.

Din cauza actualului context epidemiologic, vernisajul expoziției va fi transmis în format video pe pagina de Facebook a muzeului, în data de 21 aprilie 2021, ora 12:00. Expoziția va putea fi vizitată de către cei interesați imediat după terminarea vernisajului, la sediul muzeului din Baia Mare, strada Monetăriei, nr. 1 – 3, pe o perioadă de mai multe săptămâni.

Te-ar putea interesa si

NESIMTIRE LA MOISEI PE DN18: MERGEA CU VITEZA IAR ZAPADA APOASA A ARUNCAT-O DIRECT PE PIETONII DE PE TROTUARE SI CASE (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Vacanță în siguranță: jandarmii montani, alături de copii

Redactie

PRELUARE BISTRITEANUL: Liderul PNL Târlișua, ”călcat” de mascați. Ce a făcut el şi ce legătura are cu Maramureşul

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult