Important

INFORMARE: Evaluarea Națională 2021, clasa a VI-a, proba de matematică și științe ale naturii

Potrivit calendarului privind Evaluarea Națională 2021, astăzi, 13 mai, elevii din clasa a VI-a au susținut proba scrisă la matematică și științe ale naturii.

În baza datelor transmise de către comisiile de organizare din cele 124 de unități de învățământ din județul Maramureș, organizate ca centre de evaluare, din totalul de 4198 de elevi înscriși pentru această probă, au fost prezenți 3791 de elevi, iar 407 au absentat.

ISJ Maramureș a monitorizat și desfășurarea probei de astăzi, inspectorii școlari fiind prezenți în mai multe unități de învățământ din județ, urmărind respectarea prevederilor metodologiei specifice și ale Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, nr. 3235/93/4.02.2021, cu actualizările ulterioare, privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.
Nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Reamintim faptul că probele se susțin cu prezență fizică, indiferent de scenariile în care se află unitățile de învățământ. Scopul acestor teste este de a evalua competențele fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI), de către elevii înscriși în clasa a VI-a la începutul anului școlar. Rolul lor este de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar se verifică și nivelul eventualelor pierderi acumulate în perioada de pandemie. Evaluarea va ajuta și la înțelegerea nivelului la care se ridică pierderile generate de desfășurarea activităților educaționale în scenarii diferite, în funcție de gradul de incidență al îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV2.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 60 de minute.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele obținute de către elevi nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către profesorul diriginte.

Te-ar putea interesa si

CHELINŢA, BĂIŢA DE SUB CODRU: Polițiștii au emis două ordine de protecție provizorii

Redactie

ACŢIUNI PE LINIE SILVICĂ: 56 de controale, 32 de mijloace auto care transportau materiale lemnoase verificate, sancțiuni de 67.000 de lei

Redactie

FEMEIA ÎN UNIFORMA DE POLIȚIE: Să protejezi viața necuvântătoarelor o nobilă misiune

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.