BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO EXCLUSIV REPEDEA: Misiune de salvare dificilă pentru Ambulanța Maramureș din cauza lipsei unui drum de acces. Localnicii sunt revoltați

Incident grav în localitatea maramureșeană Repedea. Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Maramureș, substația Poienile de Sub Munte, au făcut eforturi supraomenești pentru a salva viața unei localnice în vârstă de peste 70 de ani din Repedea. Întreaga operațiune a fost filmată în exclusivitate pentru vasiledale.ro.

O localnică se opune realizării unei căi de acces, primarul ridică din umeri

”12 mai 2021. Repedea, România. După cum se observă din imaginile video pe care vi le trimitem, o femeie are nevoie de îngrijiri medicale urgente. Echipa de salvare a ajuns cu greu la locuința septuagenarei pentru că nu există nicio cale de acces. Este doar o cărare pe care nu o poți urca cu mașina. Suntem mai multe familii care locuim în zona respectivă, fiind practic izolați de lume. Doamne ferește de vreo urgență medicală. Să nu mai vorbim de un incendiu. Așadar, cu greu au ajuns cei de la Ambulanță la femeie. După consult, au transportat-o spre Ambulanță. A fost nevoie de patru oameni.

De ce nu există un drum spre casele noastre? Măcar o uliță cât de cât circulabilă. Toate familiile care locuim în zona respectivă am cerut ajutorul domnului primar. I-am cerut ajutorul pentru a ne deschide o cale de acces. Dar din păcate o vecină nu permite lucrul acesta. Și asta pentru că drumul ar trebui să treacă puțin prin curtea dânsei. Și dânsa nu dorește asta. Oare ce e de făcut în această situație? Chiar atît de neînțelegători pot fi vecinii, ei chiar nu au suflet?” ne-au scris cititorii noștri.

Eroii de la Ambulanța Maramureș

Contactată telefonic, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, Ligia Micle ne-a confirmat faptul că echipajul de la Poienile de Sub Munte a avut parte de o intervenție dificilă. ”Într-adevăr colegii mei au fost nevoiți să lase autospeciala la capăt de drum și apoi cu toată aparatura au pornit pe jos spre casa femeii care avea nevoie de ajutor. După ce au consultat-o au transportat-o într-o pătură specială spre autospecială. Femeia a ajuns cu bine la unitatea spitalicească de la Vișeu de Sus. Astfel de intervenții sunt extrem de grele pentru că și o secundă de întârziere la caz datorită lipsei unei căi de acces poate face diferența dintre viață și moarte” ne-a declarat Ligia Micle.

Te-ar putea interesa si

APEL UMANITAR: O angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă are nevoie de noi. Să o ajutăm!

Redactie

GIVEAWAY: Fii alături de noi, pentru că ne-am gândit să aducem o bucurie doamnelor și domnișoarelor!

Vasile Dale

OPINIE – Magistrații băimăreni, pentru unii mumă, pentru alții ciumă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.