Important

Realizările Liceului„Alexiu Berinde” din Seini, în urma includerii într-un program destinat liceelor tehnologice agricole

Infrastructura școlară a Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini se modernizează, astfel ca procesul educațional să se desfășoare în condiții optime, aducând un plus de calitate în formarea personală și profesională a elevilor săi, ca viitori specialiști pe piața muncii.

Unitatea de învățământ din Seini a obținut, în anul 2020, un grant din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul programului de finanțare destinat liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol. Scopul acordării acestui sprijin financiar este de susținere a dezvoltării bazei materiale a unității de învățământ.

Durata implementării proiectului este de 3 ani. După primul an de derulare s-au înregistrat primele rezultate: înființarea și dotarea a trei laboratoare de specialitate (agricultură-horticultură, chimie-medicină veterinară și fizică-mecanică).

Anul acesta au fost realizate, în incinta liceului, două solarii moderne, construite și dotate la standarde europene (cu ecran de umbrire, sistem automatizat de ventilație, sistem de încălzire și irigație etc.).

În 2022, ultimul an de derulare a proiectului, baza materială a unității de învățământ va fi îmbogățită prin înființarea unei livezi mixte de pomi fructiferi, pe o suprafață de un hectar, în cadrul fermei didactice a școlii.

Proiectul reprezintă o oportunitate pentru liceu, pentru comunitate, pentru viitor. Prin intervențiile prilejuite de implementarea acestuia se vor valoriza, pentru tânăra generație a zonei, spații educaționale și formative importante pentru școală.

Te-ar putea interesa si

Precizări din partea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare legate de masa servită pacienţilor

Vasile Dale

FURTURI SOLUŢIONATE: Doi tineri identificați de polițiști după ce au sustras bunuri dintr-un complex comercial și dintr-o locuință din Baia Mare

Vasile Dale

5 schimbări în locuința ta pentru economii pe termen lung

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.