EvenimentMaramuresul Istoric

CONSILIERUL LOCAL ȘI NORA: Nora unui consilier local sighetean, câștigător detașat într-un concurs de angajare

De curând, Serviciul Spațiul locativ din Sighet a scos la concurs câteva posturi, printre care unul de referent 1A. Ghici cine a luat locul I cu coroniță la proba scrisă de examen? Coincidență sau nu, nora unui consilier local UDMR.

Din momentul depunerii dosarului, mai toți angajații din Primărie vorbeau că pentru postul respectiv câștigătorul era deja cunoscut. Dacă ar fi să parafrazăm titlul unui roman celebru, am putea vorbi despre „Cronica unui concurs anunțat”… sau aranjat, după caz.

Pentru ocuparea postului s-au înscris patru persoane, printre care nora consilierului local Beres Ildiko Ibolya. La proba scrisă a concursului s-au prezentat efectiv trei persoane, una fiind absentă: nora consilierului local a obținut notă peste 7, ceilalți doi concurenți note între 3 și 5. Astfel, nora consilierului local UDMR este singura care va participa la proba de interviu, care, din lipsă de alți concurenți, devine o simplă formalitate.



Sigheteanul Petru Botiș a solicitat printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook atât primarului Vasile Moldovan cât și Consiliului local să verifice cu mare atenție modul de derulare al concursului pentru postul de referent 1A din cadrul Serviciului Spațiu locativ.

„Niciodată oamenii capabili nu vor ajunge să lucreze în primărie pentru că posturile sunt cu dedicație”, își încheie postarea cu mâhnire sigheteanul Petru Botiș.

Din păcate, Consiliul local nu are nicio atribuție în a organiza și verifica niciun concurs de angajare, fiind apanajul exclusiv al executivului Primărie: primar și aparat de specialitate al primarului. Eu nu semnalez faptul că acest concurs a fost fraudat, deși surse din Primărie indică în această direcție – vechea filieră PCR, Pile, Cunoștințe și Relații. Eu semnalez doar o simplă coincidență bizară – nora consilierului local ia cea mai mare notă la proba scrisă și cel mai probabil urmează să prindă acest post.

Un scandal pe o speță asemănătoare a mai avut loc în luna ianuarie 2018. Atunci, aceeași noră a aceluiași consilier local a dorit să prindă funcția de șef birou administrativ din cadrul Primăriei Sighetu Marmației, însă aceasta a renunțat la a-și mai depune dosarul, după ce subsemnatul și presa județeană au arătat că de fapt ar fi fost un concurs aranjat și cu multe deficiențe în organizare.

Tot atunci subsemnatul, din calitate de consilier local, i-am cerut demisia d-nei Beres Ildiko Ibolya din Consiliul local, ca urmare a acuzelor cum că ar fi fost implicată în posibila aranjare a acelui concurs.

Articolul din luna ianuarie 2018 poate fi citit aici: https://sighet247.ro/s/concurs-masluit-in-primarie-doua-posturi-de-conducere-scoase-la-concurs-cu-dedicatie-unul-pentru-nora-viceprimaritei/

Ce să zicem, este bine că în sfârșit d-na Beres Ildiko Ibolya face ceva pentru comunitatea maghiară din Sighet!

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Sursa Sighet247

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Identificat de polițiști după ce a condus fără permis de conducere, urmărit depistat de polițiști în Baia Sprie

Redactie

DIN 17 SEPTEMBRIE: Măsuri pentru prevenirea și limitarea infecției cu virusul SARS-Co-V-2 în Vișeu de Sus și comunele Asuaju de Sus, Ieud, Giulești și Bârsana

Redactie

Maramureșeancă depistată în trafic cu 150.000 fire de țigarete. Polițiștii au întocmit dosar penal (foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult