Important

Recomandările jandarmilor pentru a evita atacurile urşilor

Deoarece prezența ursului este tot mai des semnalată în anumite zone de munte, localități, gospodării, Jandarmeria Maramureş transmite turiştilor și tuturor cetăţenilor, câteva recomandări folositoare pentru a preveni unele incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase, reguli ce sunt menite să ajute în situația întâlnirii cu ursul sau cu alte animale sălbatice.

Ursul foloseşte un teritoriu întins, astfel existând o probabilitate crescută de interacţiune a omului cu ursul, atât datorită folosirii aceloraşi habitate naturale cât şi utilizarea ca hrană de către urs, a culturilor agricole, livezilor, animalelor domestice, precum şi a deşeurilor.

Pentru a evita atacul ursului, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta, pentru fotografii sau din alte motive.



Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. Faceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. În cazul în care se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. Să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte și să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs, să vă îndepărtați de el. Să vă păstrați calmul și să nu fugiţi, ursul fuge mult mai repede decât omul, prin fugă instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca.

Solicitați sprijin apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Te-ar putea interesa si

Ministrul Culturii: „Fostele închisori comuniste vor fi înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO”

Redactie

IPJ Maramureș: Siguranță și în vacanță – CĂRĂRILE COPILĂRIEI

Vasile Dale

BILANŢUL CELOR DOI ANI DE RĂZBOI: 72 de ucraineni rătăciți în zona de frontieră alpină salvaţi, 16 descoperiți decedați

Redactie

1 mesaj

NELU BUZURA mai 20, 2021 at 1:39 pm

În todeauna sa aveti o sursa de foc ,in cel mai grav caz la intlnire cu ursul, aprindeti chiar haina aflata pe dumneavoastra!!!
Ursul fuge de foc si mirosul de fum !!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult