Important

Polițiștii Serviciului Rutier au pus la încercare simțurile cetățenilor

În acest week-end, polițiștii Serviciului Rutier au participat la prima ediție a evenimentului AUTO SHOW MARAMUREȘ, organizat în parcarea Centrului Comercial Value Centre.

Polițiștii rutieri le-au oferit cetățenilor interesați oportunitatea de a expermienta o testare alcoolscopică și de a vedea cum funcționează aparatul de depistare a substanțelor psihoactive DrugTest și pistolul radar.

Cei mai curajoși au fost supuși unui test, în care polițiștii le-au pus la încercare simțurile. Persoanele dornice să participe la testare, au avut de ocolit niște obstacole, în calitate de pietoni cu ajutorul unei perechi de ochelari, care stimulează starea de beție și efectele substanțelor psihoactive. Astfel, au putut remarca cum se modifică percepția asupra distanței obiectelor și să constate, în deplină siguranță de această dată, care sunt riscurile conducerii sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițiștii Serviciului Rutier au testat ”simțul vitezei” conducătorilor auto aflați în trafic pe drumurile naționale, respectiv pe D.N. 1 C Baia Mare-Ilba și Baia Mare- Satulung, precum și pe D.N. 18 Moisei – Petrova, fiind controlate peste 121 de autoturisme.Pentru abaterile constatate au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 57.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 20 de permise de conducere pentru nerespectarea vitezei legale sau conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii rutieri se vor afla zilnic la datorie atât pe drumurile publice, cât și la diferite evenimente, pentru a atrage atenția cu privire la conduita conducătorilor auto în trafic, prevenirea accidentelor rutiere și pentru combaterea comiterii infracțiunilor la regimul rutier.

Te-ar putea interesa si

PERCHEZIŢII PE STR. M. EMINESCU: Se dădea drept stomatolog! Toţi pacienţii, îndemnaţi să îşi facă toate analizele medicale, inclusiv testul HIV (VIDEO / GALERIE FOTO)

Vasile Dale

ISU MARAMUREȘ: A fost inaugurat punctul de lucru SMURD Șomcuta Mare (FOTO)

Vasile Dale

ATENȚIE MARAMUREȘENI – UE vrea să interzică sobele tradiționale pe lemne! Vor fi înlocuite cu unele mai puțin poluante, dar nu pe gaz

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.