BREAKING NEWSEvenimentImportantTara Lapusului

Ionel Bogdan: Alocăm resursele financiare necesare pentru realizarea variantei ocolitoare a localității Copalnic-Mănăștur

În cadrul ședinței ordinare de astăzi a CJ Maramureș, au fost adoptate o serie de proiecte de hotărâri care cuprind investiții atât pentru reabilitarea drumurilor județene, cât și pentru realizarea de drumuri noi în județul Maramureș, drumuri necesare pentru creșterea siguranței rutiere.

Proiectul de hotărâre care prevede acordarea sumei de 56.000 de euro pentru realizarea obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Copalnic-Mănăștur” a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi.

Acest proiect vizează descongestionarea traficului local, îmbunătățirea fluxului de trafic, reducerea timpului de călătorie, reducerea poluării și reducerea numărului de accidente rutiere din regiune. În acest fel, obiectivul de investiții contribuie la promovarea unui sistem de transport durabil în regiune, care va facilita circulația persoanelor și mărfurilor la standarde europene.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi: ”În județul Maramureș sunt o serie de centuri, pe lângă cea a municipiului Baia Mare și Sighetu Marmației, care trebuiesc realizate.

Una dintre acestea este la Copalnic-Mănăștur, unde sunt foarte mult accidente în zona de centru și, pe lângă siguranța rutieră, este și o problemă legată de centrul localității care nu poate fi valorificat din cauza drumului care trece exact prin centrul acesteia.

Pentru sporirea siguranței rutiere vom face o centură care va ocoli întreg Copalnicul și va ieși în zona Rușor. Vorbim de o lucrare care constă în realizarea a două poduri și 2,5 km de drum nou, iar astăzi alocăm suma de 56.000 de euro pentru realizarea studiului de fezabilitate. Restul sumei, de până la 86.000 de euro, va fi suportată de către primăria Copalnic-Mănăștur. Acest parteneriat vine tocmai în întâmpinarea fondurilor europene care vor fi lansate în perioada următoare pe Programul Operațional Regional ADR Nord-Vest pentru siguranța rutieră.

Mai avem câteva variante ocolitoare pe care le vom realiza în Maramureș. Una este la Vișeu de Sus, alta este la domeniul schiabil Cavnic, unde se creează mari probleme mai ales pe timp de iarnă, iar o altă centură pentru fluidizarea traficului o vom face pentru orașul Șomcuta Mare.”

Un alt proiect important adoptat în ședința Consiliului de astăzi este proiectul ”COMAND – Sincronizarea operațională a situațiilor de urgență în regiunea de graniță”, care prevede implementarea unui sistem de management informațional și de intervenție în situații de urgență în regiunea de graniță.

Centrul va funcționa neîntrerupt pe timpul manifestării și gestionării situațiilor de urgență și va fi în măsură să asigure următoarele cerințe: flexibilitate, suport logistic, securitate, continuitate, interoperabilitate.

”Prin acest proiect vom realiza un centru de comandă centralizat pe situațiile de urgență pentru că ne dorim să eficientizăm sistemul situațiilor de urgență din județul Maramureș.”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV / ACTUALIZARE: Beat la volan, încătuşat de poliţiştii sigheteni. Avea un copil în maşină. Ce spune IPJ Maramureş (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

SCANDAL ÎN BAIA MARE / ACTUALIZARE: A comis-o din nou. Ade-Adelin și-a bătut fosta concubină și pe fiul acesteia

Vasile Dale

VIOLENŢA ÎN FAMILIE: Femeie din Baia Sprie, agresată de fiica sa. Scandal în familia unui băimărean

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.