”Buna ziua. Ieri în urma unei sesizări Poliția Baia Sprie i-a prins în fapt pe angajații Primăriei Baia Sprie care la ordinele superiorilor transportau deșeuri rezultate de la un atelier auto (componente auto) și le aruncau în pădure, în locul numit Puțul 4. A fost la fața locului și Garda de Mediu” este mesajul primit astăzi de la cititorii noștri.

Ce spune IPJ Maramureș

Ieri, 28 iunie, polițiștii din Baia Sprie au efectuat o activitate de verificare și control pe strada George Coșbuc din Baia Sprie unde se află punctul de lucru al unei societăți comerciale, în cauză existând suspiciuni cu privire la nerespectarea regimului deșeurilor.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că atât în curtea punctului de lucru, cât și în exterior, în proximitatea acestuia au fost depozitate diferite deșeuri din materiale plastice și alte materiale periculoase.

 Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul I.P.J. Maramureș – Serviciului Arme, Explovizi, Substanțe Periculoase și a lucrătorilor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș.

În urma controlului efectuat împreună cu specialiștii din domeniu au fost identificate ca depozitate ilegal, cantități însemnate de diferite deșeuri.

Perimetrul total pe care au fost depozitate deșeurile, atât în curtea societății cât și pe mai multe porțiuni din exterior, se întinde pe o suprafață de aproximativ 6.500 m2.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, inclusiv controlul acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, inclusiv acţiunile întreprinse de comercianţi sau brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care pot provoca decesul ori vătămarea corporală a unei persoane sau o daună semnificativă calităţii aerului, calităţii solului sau calităţii apei ori animalelor sau plantelor, în vederea stabilirii stării de fapt și a tragerii la răspundere a persoanelor implicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.