BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

COD ROȘU ÎN MARAMUREȘ – DN17C blocat între Săcel și Moisei. Inundații la Borșa. Grindină în pasul Gutâi. De la inaugurări USR-iste prefectul „tilicar” a ieșit în teren (foto/video EXCLUSIV)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza unui podeț rupt de aluviuni, circulația este oprită pe DN 17C între localitățile Săcel și Moisei, județul Maramureș. Până la remedierea situației, traficul se desfășoară deviat pe ruta Bogdan Vodă – DJ 188 – Vișeul de Jos – DN 18 – Moisei.

BORȘA

A plouat cu găleata și la Borșa. Primarul din orașul de la poalele masivului Pietrosul Rodnei ne-a declarat că au fost afectate mai multe drumuri neasfaltate, au fost inundate câteva demisoluri și a avut loc o alunecare de teren.



UPDATE: Localnicii ne-au trimis imagini video filmate în exclusivitate cu ravagiile pe care furtuna le-a făcut la Borșa.

Cod roșu la Moisei

ANM a emis o avertizare de cod roșu de ploi torentiale în zona localității Moisei – Săcel.

COD PORTOCALIU Valabil de la ora 18:55 până la ora 20:00

Județul Maramureş: Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Tăuții-Măgherăuș, Copalnic-Mănăștur, Cavnic, Șisești, Mireșu Mare, Satulung, Recea, Dumbrăvița, Suciu de Sus, Cupșeni, Cicârlău, Cernești, Lăpuș, Fărcașa, Băiuț, Remetea Chioarului, Groși, Ardusat, Groșii Țibleșului, Săcălășeni, Coltău, Gârdani, Coaș;

ACTUALIZARE 1

Prefectul ”tilicar” Vlad Emanuel Duruș se afla astăzi la Borșa pentru a fi prezent la inaugurarea unui cabine parlamentar al colegului de partid, senatorul Ivan (vă mai amintiți care de la care s-a infectat cu noul coronavirus , așa dacă ne ajută memoria, n.r.).

Noi am tot întrebat pe grup dacă prefectul a ieșit în teren mai ales că zona Moisei – Săcel a fost sub COD ROȘU iar DN17 C a fost blocat de aluviuni iar traficul a fost oprit. După îndelungi așteptări ni s-a confirmat că ”TILICARUL” numit politic prefect a ajuns la fața locului.

ACTUALIZARE 2 – ISU Maramureș

Echipaje ale Sectiei de Pompieri Viseu de Sus intervin la evacuarea apei din curți și subsoluri în Borsa- 4 gospodării, Moisei- 3, Vișeu de Sus- 2, în urma ploilor abundente de astazi.

Tot astăzi, un pod de pe DN17C, între Săcel și Moisei s-a surpat. NU sunt localități izolate. Există rute ocolitoare.

ACTUALIZARE 3 – Cod Roșu în amonte de Strâmtura, în bazinul hidro IZA

Hidrologii au emis o avertizare cod roșu de inundații valabilă în județul Maramureș pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică.

Hidrologii spun că din cauza precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Iza, în amonte de Strâmtura, în județul Maramureș.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul situat în amonte de Săcel.Codul roșu este valabil de sâmbătă, de la ora 19.40, până duminică, la ora 2.00.

Se vor semnala : averse ce vor depăși local 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindina

Te-ar putea interesa si

DESCOPERIRE MACABRĂ: Cadavru găsit de un pescar în apele barajului Firiza. Martorii vorbesc ca ar fi decapitat (PREMIERĂ – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Iarăşi îşi bat joc ungurii / O femeie din Ucraina a murit în vama Csengersima. Intrase în România prin PTF Sighet

Redactie

INTERVENŢIE RISCANTĂ LA SPITALUL JUDEŢEAN DIN BAIA MARE: Splină gigant, de peste 6 kg, extirpată cu succes

Vasile Dale

1 mesaj

asd iulie 10, 2021 at 8:30 pm

Mai taiem un pic padurea, numa un pic.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult