BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

INCREDIBIL: Contrabandist prins în PETROVA cu grenade și cartușe produse în Ucraina în mașină. Cum a ajuns muniția în România? (foto/video)

În cadrul unei acţiuni operative pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră au descoperit, în maşina unui maramureşean, două grenade şi unsprezece cartuşe. Cercetările au fost extinse şi, la domiciliul şoferului, au fost descoperite 500 de pachete cu ţigări de contrabandă şi două trofee de vânătoare. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea Parchetului.

În data de 21 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu țigări. În cadrul acesteia, în jurul orei 17, un echipaj al Politiei de Frontieră a oprit pentru control, pe raza localităţii Petrova, un microbuz condus de către un cetăţean român despre care exista suspiciunea că ar transporta ţigări provenite din activităţi de contrabandă.

În urma controlului efectuat, în interiorul autovehiculului, au fost descoperite, ascunse în portiera din spate a maşinii, două grenade si unsprezece cartuşe de calibru 9 mm. Autoturismul şi persoana în cauza, un bărbat în vârstă de 26 ani, domiciliat în judeţul Maramureş, au fost conduse la sediul Sectorului P.F. Valea Vişeului pentru continuarea cercetărilor. Au fost anunţaţi lucrători din cadrul Serviciului Arme si Muniţii al I.P.J. Maramureş.


Continuând cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, in data de 22 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului, S.T.P.F. Maramureş şi Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte, precum şi lucrători ai Serviciului de Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Maramureş au pus în executare mandate de percheziţie domiciliară la două locaţii din judeţul Maramureş.

În urma percheziţiilor, în cele două locații au fost descoperite 8.500 de pachete cu țigări (17 baxuri), în valoare de 99.450 lei și două trofee de cerb.

Faţă de şoferul autovehiculului a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind ulterior audiat de către procurorul de caz, iar apoi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, care a dispus măsura arestului preventiv pe o durată de 30 de zile.

În cauza se derulează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi contrabandă, acestea fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Cine este individul?

BROTNEI I. IOAN Inculpat
Solutia pe scurt: Prin încheierea penală nr. 51/DL/22.07.2021 s-a dispus: În temeiul art. 226 Cod procedură penală şi a art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş în dosarul nr. 481/P/2021 şi, în consecinţă: Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22 iulie 2021 şi până la data de 20 august 2021, inclusiv, a inculpatului B.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor, prevăzută de art. 342 alin. 1 Cod penal, nerespectarea regimului materialelor explozive, prevăzută de art. 346 alin. 1 Cod penal şi contrabandă, prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, modificată şi completată, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare a măsurii controlului judiciar.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIVITATE FOTO/VIDEO: Un tânăr din Suceava a scăpat cu viață la Satulung. Mașina a ars ca o torță – ACTUALIZARE

Vasile Dale

GER DE CRAPĂ PIETRELE ÎN MARAMUREŞ: Minus 32 de grade Celsius la staţia meteo din Munţii Pietrosul Rodnei

Vasile Dale

Un jandarm din Satu Mare, arestat după ce ar fi violat două copile de 12 ani. Una era chiar fiica iubitei sale

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult