Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 08.08.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului U.I., pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, conducerea unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 alin. 1 Cod penal şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal şi art. 41 alin. 1 Cod penal. La data de 07.08.2021 faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că în data de 06.08.2021, în jurul orei 16:00, inculpatul U.I. a condus pe raza localităţii Buciumi un autoturism neînmatriculat, fără să deţină permis de conducere, pentru nici o categorie de vehicule şi având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală (1,76 g/l alcool pur în sânge – proba I recoltată la ora 17:15; 1,71 g/l alcool pur în sânge – proba a II a recoltată la ora 18:15 ).

Inculpatul este recidivist, suferind o condamnare anterioară pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

La data de 08.08.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului U.I pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.