Eveniment

FOTO / ACTUALIZARE: Cinci persoane rătăcite în pădurea din zona Nistru, găsite de jandarmi şi salvamontişti. Bărbat rătăcit şi la Izvoare

Astăzi, în jurul orei 11.20, jandarmii maramureșeni au fost solicitaţi în vederea căutării şi salvării a cinci persoane rătăcite în zona împădurită dintre localitățile Băița și Nistru. Spre acel loc au pornit șase subofițeri din cadrul detașamentului mobil Baia Mare alături de Salvamont și au demarat operaţiunile specifice de căutare în zona indicată.

Cele cinci persoane au fost găsite la ora 13.00. Odată ajunse la persoanele care au solicitat sprijin, echipajele de salvare au constatat că acestea nu prezentau urme de epuizare fizică pentru a fi necesară acordarea de prim-ajutor. Grupul era format din trei bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 29 și 44 ani.

Cele cinci persoane au fost duse în condiţii de siguranţă de către echipajele de salvare la autoturismul lor parcat în localitatea Nistru.

Iubitorilor de drumeții montane le recomandăm prudență, să se asigure că au un echipament adecvat și să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc.

Pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, cetățenii sunt rugați să apeleze cu încredere la ajutorul jandarmilor și echipajelor salvamont.

ACTUALIZARE

O noua actiune in derulare a SPJ Salvamont Maramureș.

Apelul venit prin 112 din partea unui barbat aflat la cules ciuperci in zona Izvoare, jud Maramures.

S-a reusit in timp extrem de scurt localizarea barbatului colegii de la STS Maramureș oferind salvamontistilor coordonatele in care se afla acesta.

Echipa de prim raspuns a SPJ Salvamont Maramureș aflata in baza Salvamont Izvoare se deplaseaza in zona mentionata.

ACTUALIZARE 2

Barbatul a fost gasit relativ repede de echipa Salvamont din teren datorita informatiilor exacte obtimute de la colegii de la STS. I s-a facut o verificare din punct de vedere medical si datorita faptului ca acesta nu avea nicio problema urmeaza sa fie transportat de salvamontisti in statiunea Izvoare pana la masina personala.Actiune incheiata. Barbatul a fost lasat in stațiunea Izvoare la masina personala. Salvatorii montani rămân in dispozitiv in baza Salvamont.

Te-ar putea interesa si

SOCANT: Femeie gasita moarta sub un pod din Iadara. Anchetatorii nu exclud violul urmat de crima

Vasile Dale

DECIZIE IMPORTANTĂ: S-a redeschis PTF Petea pentru efectuarea formalităților de frontieră pentru turisme

Vasile Dale

EXCLUSIV CAMERĂ BORD – INCIDENT ȘOCANT ÎN ȚARA LĂPUȘULUI: A sărit în fața mașinii, apoi a deschis portiera mașinii și i-a furat poșeta unei femei din brațe

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.