Important

Şansă la viață după o prelevare de organe efectuată la Spitalul „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare

O nouă misiune salvatoare de vieţi a fost posibilă datorită generozităţii unei familii cu suflet mare şi efortului echipelor medico-chirurgicale complexe care, în vremuri de pandemie, depun un efort deosebit pentru a aduce triumful vieţii asupra morţii.
La Spitalul Judetean de Urgenta „Dr Constantin Opris” Baia -Mare, s-a realizat o nouă intervenţie de prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord să ofere o nouă şansă la viaţă unor semeni necunoscuţi. Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatorului pentru gestul făcut.
În aceste zile atât de dificile, generozitatea unei familii cu suflet mare şi efortul colectiv al echipelor medicale, fac posibili ca viaţa să triumfe dincolo de moarte, iar suferinţa să se transforme în speranţă.
Alături de echipa ATI şi de coordonare a spitalului din Baia Mare (Dr. Andrei Mureşan – kdp, Dr. Adriana Stoicovici – coordonator de transplant), echipele Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Genady Vatachki, şi ale Institutului Clinic de Urgenţă şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuţa, au încheiat cu succes intervențiile de prelevare pentru ficat si rinichi.
Astfel, 3 oameni aflaţi în suferinţă au primit o nouă şansă la viaţă, datorită generozităţii semenilor lor şi efortului colectiv al profesioniştilor implicaţi în activitatea de transplant. Intervenţiile salavatoare de transplant hepatic şi renal s-au realizat cu succes în cele două centre de excelenţă în transplant. La Centrul de Transplant Hepatic Fundeni, un pacient de 59 de ani, aflat în stare critică, a primit o nouă şansă la viaţă prin intervenţia de transplant hepatic realizată de echipa chirurgicală coordonată de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Cristina Martac. În cadrul ICUTR Cluj, alţi doi pacienţi aflaţi în hemodializă cronică, au primit şansa la o viaţă normală datorită intervenţiilor de transplant renal realizate de echipele chirurgicale conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache.
Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe salvează vieţi!
Mulțumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, precum şi conducerii unităţilor sanitare implicate în susţinerea Programului Naţional de Transplant. De asemenea, mulţumim Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD pentru suportul acordat de fiecare data în realizarea acestor misiuni salvatoare de vieţi.

Te-ar putea interesa si

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: COD GALBEN de instabilitate atmosferică până sâmbătă

Redactie

HiSky va opera chartere pentru Amara Tour de pe patru aeroporturi din țară: Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureș şi Oradea

Redactie

Nici o zi fără prevenirea  consumului de substanțe interzise…

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult