BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV FOTO DOCUMENTE: ADEVĂRATA FAȚĂ A POLIȚIEI DIN MARAMUREȘ (3) – Clădirea Poliției Municipiului Baia Mare va fi reabilitată la… „sfântul așteaptă”

Continuăm astăzi cu episodul al treilea din seria de articole în care vă prezentăm POLIȚIA ROMÂNĂ din județul MARAMUREȘ, așa cum este ea. Cu bune și cu rele. Cu oameni puțini, cu angajați fără experiență, dar cu gânduri de fapte mărețe, cu șefi care mută hârtiile dintr-un birou în altul, ignorând complet faptul că agentul de poliție din stradă se confruntă cu situații deosebit de grele, cu sedii de poliție inundate, cu un arest din care infractorii au evadat (și încă încearcă). În fine, vă vom prezenta, așa cum am spus, ADEVĂRATA FAȚĂ A POLIȚIEI DIN MARAMUREȘ. Cu dovezi, cu fotografii, cu întrebări publice adresate celor care conduc IPJ Maramureș astăzi și, firește, cu răspunsurile acestora dacă se vor sinchisi să ni le trimită.

Contract de reabilitare reziliat datorită exploziei prețurilor la materialele de construcție

”Urmare a solicitării de acces la informații de interes public înregistrată la IPJ Maramureș cu nr. 544/15225 din 08.09.2021 prin întrebările adresate de dumneavoastră în articolul ”Exclusiv foto cititori: Adevărata față a Poliției Maramureș (1) – Focar de infecție la Poliția Municipiului Baia Mare. Grupurile sanitare arată ca-n țările din lumea a treia”, vă comunicăm următoarele:

La nivelul unității noastre se derulează proiectul SAGA – ”Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – Ucraina”, proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile și fonduri de la bugetul de stat. În cadrul acestui proiect se efectuează lucrări de reparații curente la mai multe sedii de poliție, printre care și sediul Poliției Municipiului Baia Mare.
Pentru realizarea lucrărilor a fost încheiat un contract de execuție la data de 15.09.2020 între unitatea noastră în calitate de beneficiar și SC Agro Renov Construct SRL în calitate de executant. Întrucât executantul nu și-a îndeplinit obligația executării lucrărilor în termenele stabilite, la data de 30.07.2021 contractul a fost reziliat.

În acest moment se derulează o nouă procedură pentru actualizarea lucrărilor de executat și încheierea unui nou contract.

Pentru înreținerea / curățenia grupurilor sanitare la nivelul sediilor de poliție din municipiul Baia Mare, unitatea dispune de două posturi de îngrijitor, unul la nivelul Serviciului Logistic și unul la Poliția Municipiului Baia Mare, posturi din care doar cel de la Serviciul Logistic este încadrat. În vederea postului vacant al îngrijitor au fost efectuate demersurile necesare către eșalonul superior competent, până în prezent nefiind comunicată aprobarea încadrării de personal.

Pe această cale vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă asigurăm de întreaga noastră disponiblitate în soluționarea cu celeritate a petițiilor / solicitărilor care intră în competența poliției” ne-a transmis prin biroul de presă, comanda IPJ Maramureș.

Cum au comentat și cum i-au ”certat” șefii pe agenții de poliție după apariția articolelor noastre

În cele ce urmează vă prezentăm reacțiile unora dintre ofițerii de poliție, dar și ale unor agenți în urma articolelor noastre (nu vom publica numele pentru că nu acest lucru este important). Facem totodată precizarea că articolele noastre nu vizează NICIO PERSOANĂ CU FUNCȚIE DE CONDUCERE (cine trebuie să înțeleagă acest lucru credem că o va face). Prin aceste articole nu dorim decât binele angajaților din Poliția Maramureș, de la agenții din stradă la ofițerii din birouri. Iar binele lor se va răsfrânge firește și asupra cetățenilor.

”Mulțumim colegilor care contribuie la îmbunătățirea imaginii instituției noastre, ținând cont de deficitul de personal de la toate structurile, precum și de eforturilor făcute pentru a asigura continuitatea activității pe toate liniile de muncă și în același timp pentru a ține cont și de cerințele voastre personale de concedii și libere în timpul verii” este mesajul oarecum ironic al unui ofițer din Poliția Maramureș (firește era linkul la acest articol)

”Aș avea rugămintea să le transmiteți colegilor să faceți de așa natură încât să încercați a păstra cât mai curat birourile și camerele de jos pe care le utilizați. Totodată, ar fi de bun simt ca la ieșirea din schimburi să încercați să lăsați totul în ordine, fără gunoaie” este un alt mesaj trimis tuturor agenților de poliție.

Un alt ofițer din Poliția Maramureș urla în gura mare prin sediu într-o dimineață că ”se va sesiza el și va face dosar penal pentru scurgeri de informații”.

Agenții de poliție în schimb cer, spre exemplu, planificarea pe schimburi. Doar că aceasta după apariția articolelor a cam ”dispărut”. În cele ce urmează vă redăm discuții dintre aceștia:

Agent 1: ”Planificarea? Nu a văzut nimeni planificarea?

Agent 2: Nu, eu nu, dar și eu curios.

Agent 3: Nu cred că o mai vedem.

Agent 4: Păi din cauza lui Dale?

Agent 5: De fapt vezi pe vasiledale.ro. Îți zice Dale unde ești mâine!

Agent 1: Păi să-mi zică dacă sunt liber că nu știu dacă să mă trezesc dimineață sau nu.

Agent 6: Planificare?

Agent 7: O are Vasile Dale.

Agent 8: E de râs, dacă n-ar fi de plâns”.

Deocamdată atât pentru această săptămână. În episodul următor VOM DETONA ”BOMBA”. Suntem convinși că în urma articolului vor veni niște ”vizitatori” de pe la București. Deci, rămâneţi online pe www.vasiledale.ro.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

IMPACT FATAL: O persoană rănită în urma coliziunii dintre un autoturism și o autoutilitară la Cărbunar (galerie foto/actualizare)

Vasile Dale

FOTO – VIDEO / DUELUL GALERIILOR: ACS Recea – Universitatea Craiova (tractoare vs fumigene) / ACTUALIZARE

Redactie

VIDEO: Maramureşean implicat într-un grav accident rutier cu mai multe victime pe E 81 în Românași

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.