BREAKING NEWSRecomandate

FOTO, VIDEO: Şoferul criminal care a produs tragedia de la Tăuţii Măgherăuş a fost arestat preventiv

În urma accidentului rutier produs în Tăuții-Măgherăuș, soldat cu decesul unui tânăr de 24 de ani, organele de cercetare penală au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a conducătorului auto de 25 de ani din Vima Mică.

Totodată, în urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că permisul de conducere prezentat de conducătorul auto a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitate.

Ce spune Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

La data de 26.09.2021 procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului B.N.V. pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal, conducere fără permis, prevăzută de art. 335 alin. 1 Cod penal și uz de fals, prevăzută de art. 323 Cod penal, infracțiuni săvârșite în concurs. La data de 26.09.2021 faţă de inculpatul B.N.V. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul B.N.V., deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în data de 25.09.2021, în jurul orei 23:07, a condus autoturismul marca Skoda Octavia, cu numărul de înmatriculare MM 24 YLD, pe DN 1C, pe raza oraşului Tăuţii Măgherăuş. Acesta nu a respectat dispozițiile legale care reglementează circulația rutieră și a efectuat în mod neregulamentar manevra de depăşire a autoturismului marca Volkswagen Bora, cu numărul de înmatriculare MM 19 JAS, provocând un accident rutier.
În urma evenimentului rutier persoana vătămată B.R.D., care se afla în calitate de pasager în autoturism, a decedat; inculpatul a prezentat organelor de poliție sosite la fața locului un permis de conducere contrafăcut.

La data de 27.09.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIA DE LA SIGHET: Femeia i-ar fi spus criminalului că nu este tatăl biologic al unui copil

Vasile Dale

DROGURI: Un sătmărean a fost prins de jandarmi la un hotel din Baia Mare cu droguri

Redactie

Ei sunt cei doi soţi asasinaţi la Satu Mare. Gheorghe şi Niculina au fost ucişi cu sălbăticie, criminalii le-au omorât şi soacra, o femeie de 80 de ani

Vasile Dale

1 mesaj

mo septembrie 27, 2021 at 5:19 pm

Asteptam sa vedem si alte persoane alaturi de individ! Adica pe cel/cei ce i-au facilitat obtinerea permisului fals!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.