Eveniment

INFECTAT CU COVID: Prof. univ. dr. George Achim, directorul Școlii Doctorale din Baia Mare și fost senator, a decedat

Prof. univ. dr. George Achim, profesor de literatură contemporană, conducător de doctorat, critic literar, poet și eseist, a decedat.

Cadrele universitare de la Centrul Universitar Nord au făcut anunțul, potrivit căruia că George Achim, unul dintre cei mai renumiți profesori ai acestei universități, a trecut la cele veșnice.

„A murit un mare profesor. Un coleg minunat. A murit Profesorul univ. dr. George Achim, directorul Scolii Doctorale de la Facultatea de Litere din Baia Mare. Dumnezeu sa-l ierte, sa-l odihneasca. Simt o tristete imposibil de descris”, spune Ligia Tomoiagă, cadru universitar de la Centrul Universitar Nord.

George Achim (n. 27 februarie 1960, Valea Chioarului, județul Maramureș, d. 03 octombrie 2021, Baia Mare, județul Maramureș) a fost un profesor de literatură contemporană, conducător de doctorat, critic literar, poet și eseist.

A făcut studiile liceale și universitare la Cluj și București, Facultatea de Litere, specializarea română-spaniolă. În anii studenției, a făcut parte din redacția revistei studențești Echinox din Cluj. În anii ‘90 a obținut o bursă a Consiliului Europei, în specializarea Politici Culturale. Din anul 2001 a fost Doctor în Litere al Universității București cu teza Utopie și Distopie în Cultura Română.

George Achim a fost profesor la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca/Centrul Universitar Nord, Baia Mare. În perioada 2008-2012, George Achim a fost profesor invitat (Gastprofessor) la Universitatea din Viena. De asemenea, a fost membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj Napoca.

În cadrul activității sale parlamentare, George Achim a fost membru în grupurile parlamentare de prieteie cu Regatul Spaniei, UNESCO și Statul Israel. De asemenea, George Achim a fost membru în comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională precum și în comisia pentru politică externă.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: 258.000 lei prejudiciu. Zeci de pensionari din comuna Oncești au rămas fără pensii după ce poștărița și i-ar fi însușit

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Taximetrist din Baia Mare prins beat la volan de polițiștii de la Ordine Publică (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Intrarea în carantină a municipiului Baia Mare a fost CONTESTATĂ în instanță. Luni se va judeca

Redactie

1 mesaj

Traian octombrie 4, 2021 at 7:11 am

Individul era cunoscut de studenții că vorbea ,,cu dublu sens”, când era vorba de studente. Îi plăceau studentele cu rochie scurtă….alte aspecte de buduar…..îmi este rușine să le povestesc despre acest individ.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.