Important

FOTO: AMPLE ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU COMBATEREA CONTRABANDEI CU TUTUN ȘI A FAPTELOR ILEGALE DIN DOMENIUL SILVIC

În acest week-end polițiștii maramureșeni au intensificat activitățile destinate prevenirii, combaterii ilegalităților la regimul silvic și contracarării contrabandei cu tutun. De asemenea au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea producerii de accidente rutiere și depistarea persoanelor care pun în pericol siguranța traficului rutier.

Astfel, în perioada 01 – 03 octombrie, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului Rutier, polițiștii maramureșeni au fost angrenați în acțiuni comune, în sistem integrat, pe raza județului Maramureș. În total, au fost executate 105 controale, care au urmărit în principiu prevenirea activităților ilegale privind modul de exploatare, expediere, transport, depozitare, prelucrare și comercializare a materialelor lemnoase și identificarea persoanelor respectiv a grupărilor infracționale implicate în activități ilicite de trafic cu țigări provenite din contrabandă și documentarea activităților infracționale ale acestora.

Cu ocazia activităților derulate au fost verificate în total 72 de obiective, o parte însemnată dintre activități desfășurându-se i în târguri și piețe. Polițiștii care au desfășurat activități pe drumurile publice au oprit și verificat peste 450 de mijloace de transport, o parte dintre ele vehicule care transportau material lemnos.



În cadrul activităților desfășurate în cele trei zile de acțiune, polițiștii au constatat 12 infracțiuni, cele mai multe prevăzute de Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic și Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal. În toate situațiile au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.
De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește suma de 100 000 de lei. 171 dintre contravenții au fost aplicate pentru abateri de la prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus confiscarea a peste 15 m.c. material lemnos, transportați ilegal, confiscarea a 2380 țigarete pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență și ridicarea în numerar a 1863 lei.

Scopul prezenței polițiștilor în teren și implicit intensificarea acțiunilor îl constituie impunerea respectării prevederilor legale. Acțiunile pentru siguranța cetățenilor și depistarea persoanelor care comit fapte infracționale vor continua pe parcursul întregii săptămâni.

Te-ar putea interesa si

RUTĂ AERIANĂ NOUĂ: București – Baia Mare cu Blue Air din 13 septembrie

Redactie

DE CE IGAMING-UL MERGE DIN SUCCES ÎN SUCCES

Vasile Dale

Consiliul Județean Maramureș – un nou proiect privind dotarea unităților de învățământ cu echipamente medicale necesare pentru asigurarea condițiilor igienico-sanitare mai bune în școli

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult