BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

FOTO / ORAŞUL NIMĂNUI: În cartierele din Sighetu Marmaţiei se taie copaci fără nicio opreliște, iar autoritățile nu iau nicio măsură



Municipiul Sighetu Marmației devine încet un sat fără câini, în care fiecare face ce îl taie capul, fără niciun respect față de ceilalți sau față de lege. Spre exemplu, în cartierele sighetene se taie copaci fără niciun aviz din partea nimănui, la fel ca în pădurile furate ale României. Autoritățile locale nu iau nicio măsură, ba mai mult, par a fi dezinteresate de fenomenul tăierilor ilegale de arbori de pe domeniul public.

Doar în cursul zilei de ieri au avut loc în două cartiere astfel de tăieri:


În dimineața zilei de 4 noiembrie a.c., redacția Sighet 247 a fost contactată de către o sigheteancă, locuitor în blocul 6 din cartierul Independenței care reclama faptul că doi bărbați taie cu o drujbă un copac aflat în spatele blocului. Aceasta a relatat faptul că i-a întrebat pe cei doi bărbați cu ce drept taie acel copac și că a fost înjurată de mamă de către aceștia și făcută în toate formele. Redacția Sighet 247 a adus în atenția Primarului municipiului fapta ce era în derulare și la fața locului a fost trimis un polițist local, care a ajuns la concluzia că de fapt tăierea este… toaletare!

Primele două fotografii atașate la articol arat clar că acelui arbore îi fuseseră tăiate de la coroană două crengi, fapt ce arată clar că nu este vorba de o „toaletare” ci de o tăiere. Polițistul local nu a luat nicio măsură împotriva făptașilor și le-a pus în vedere acestora să își rezolve hârtiile necesare și apoi să se apuce de tăiat. Aici se pune o întrebare: ce treabă au două persoane fizice să taie sau să „toaleteze” arbori pe domeniul public? Mai mult, fără niciun aviz, iar Poliția locală să nu ia nici măcar o măsură.

Tot în cursul zilei de ieri, redacția Sighet 247 a fost contactată de către un sighetean care ne-a relatat faptul că în fața blocului D10 din cartierul Popa Lupu, în cursul zilei au fost măcelăriți doi copaci la dispoziția unei „doamne” care era deranjată de faptul că în acei copaci ciripeau păsări și dânsa era deranjată de sunetele acestora! (vezi FOTO 3, 4, 5 de mai sus). „Acea doamnă Mariana ne-a distrus tot spațiul verde din fața blocului, de care ne bucuram toți locatarii, că pur și simplu așa a dorit. Și nimeni din Primărie sau Poliție nu face absolut nimic pentru a ne apăra de astfel de personaje”, a declarat locatarul în cauză pentru Sighet 247.

SPG Urbana, prin directorul Șuștic Ioan, a declarat pentru Sighet 247 că Urbana nu a efectuat nicio tăiere sau toaletare în cazurile prezentate în acest articol, tăierile în cauză fiind făcute de anumiți cetățeni cu „de la sine putere”, încălcând prevederile legale în vigoare. Pentru orice tăiere / toaletare, cei interesați trebuie să respecte următorii pași:
1.Solicitare către SPG Urbana;
2.Sesizare către Comisia pentru aprobarea tăierilor sau toaletărilor din cadrul Primăriei;
3.Solicitare aviz mediu, dacă este cazul;
4.Marcarea arborilor propuși spre tăiere de către Ocolul silvic;

  1. Efectuarea tăierii / toaletării de către SPG Urbana.

Menționăm că tăierile ilegale de arbori constituie infracțiune și se pedepsește conform legii cu închisoare! Dar la Sighet, se pare că funcționează o altă lege, legea haosului și dezinteresului total.

Când în alte orașe sau municipii, autoritățile locale se bat și pentru ultimul copac să nu fie tăiat, pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde, de ce în Sighet nu interesează pe nimeni de ce se petrece, ba chiar astfel de practici par a fi încurajate? Aceasta este o întrebare la care mulți sigheteni așteaptă un răspuns din partea autorităților locale.

Sighet247

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV – IMAGINI HORROR ÎN BAIA SPRIE: Câine sfâșiat de un pitbull ”scăpat” dintr-o curte. Poliția animalelor doarme? (actualizare)

Vasile Dale

SE ÎNTÂMPLĂ LA GRANIŢA DE NORD: Joacă de-a șoarecele și pisica între polițiști și traficanții de țigări. Contrabandiștii au drone, tehnică infraroșu, senzori și chiar avioane

Redactie

Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a decis sancțiuni pentru angajații de la Blocul Alimentar: unul concediat, altul și-a dat demisia

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.